Opis

Način priprave:

1. Z metlico zamešamo maslo in sladkor, dokler ne dobimo kreme. Dodamo jajce, vaniljo in limonovo lupino.

2. Dodamo moko in zamesimo mehko testo.

3. Zavijemo ga v plastično folijo in pustimo 30 minut v hladilniku.

4. V mešalniku zmešamo puding s svežim mlekom.

5. Segrejemo smetano s sladkorjem in vaniljo. Odstavimo z ognja in dodamo puding ter

razžvrkljana jajca. Vrnemo na ogenj in pustimo, da zavre. Nato naj se ohladi.

6. Narežemo suho sadje in ga zalijemo s konjakom. Pustimo, da počiva 20 minut, nato pa

ga zmešamo z višnjevo marmelado, da dobimo nadev.

7. 2/3 testa razvaljamo v oblat in damo na pekač na papir za peko. Prebodemo z vilicami.

Iz ostanka testa razvaljamo tenke trakce in oblikujemo visoki rob.

8. Olupljena jabolka izdolbemo. Položimo jih na oblat in napolnimo z nadevom.

9. Zalijemo jih s kremo in kolač pečemo v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah 45 minut.

10. Tik pred koncem pečenja kolač potresemo z mandlji.

11. Postrežemo ga dobro ohlajenega.

sestavine

Za testo

  • 150 g zmehčanega masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 1 vanilija
  • 1 nastrgana lupina limone
  • 250 g moke

Za preliv

  • 1 vanilijev instant puding
  • 150 ml svežega mleka
  • 125 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 600 ml sladke smetane
  • 1 vanilija

  • 11 manjših kislih jabolk
  • suho sadje in višnjeva marmelada za nadev
  • 2 žlici konjaka
  • lističi mandljev za posipanje

Sorodni recepti