Staronemški kolač

Način priprave:

1. Z metlico zamešamo maslo in sladkor, dokler ne dobimo kreme. Dodamo jajce, vaniljo in limonovo lupino.

2. Dodamo moko in zamesimo mehko testo.

3. Zavijemo ga v plastično folijo in pustimo 30 minut v hladilniku.

4. V mešalniku zmešamo puding s svežim mlekom.

5. Segrejemo smetano s sladkorjem in vaniljo. Odstavimo z ognja in dodamo puding ter

razžvrkljana jajca. Vrnemo na ogenj in pustimo, da zavre. Nato naj se ohladi.

6. Narežemo suho sadje in ga zalijemo s konjakom. Pustimo, da počiva 20 minut, nato pa

ga zmešamo z višnjevo marmelado, da dobimo nadev.

7. 2/3 testa razvaljamo v oblat in damo na pekač na papir za peko. Prebodemo z vilicami.

Iz ostanka testa razvaljamo tenke trakce in oblikujemo visoki rob.

8. Olupljena jabolka izdolbemo. Položimo jih na oblat in napolnimo z nadevom.

9. Zalijemo jih s kremo in kolač pečemo v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah 45 minut.

10. Tik pred koncem pečenja kolač potresemo z mandlji.

11. Postrežemo ga dobro ohlajenega.

sestavine

  • Za testo150 g zmehčanega masla 100 g sladkorja v prahu 1 jajce 1 vanilija 1 nastrgana lupina limone 250 g mokeZa preliv1 vanilijev instant puding 150 ml svežega mleka 125 g sladkorja 2 jajci 600 ml sladke smetane 1 vanilija11 manjših kislih jabolk suho sadje in višnjeva marmelada za nadev 2 žlici konjaka lističi mandljev za posipanje

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse