Priprava:

1. Krompir olupimo in skuhamo. Precedimo in počakamo, da se ohladi.

2. Za testo grobo naribamo krompir v večjo posodo. Drobno naribamo parmezan in ga dodamo, nato pa še moko in jajce. Solimo in umesimo gladko testo. Testo pustimo v hladilniku 15 minut.

3. Za omako drobno nasekljamo mlado čebulo. Olive narežemo na kolobarje. V ponvi na 2 do 3 žlicah oljčnega olja popražimo čebulo. Dodamo škampe in školjke brez lupin, ki smo jih skuhali. Po eni minuti dodamo belo vino in solimo ter popramo. Zmanjšamo ogenj in kuhamo, dokler vino ne izpari. Dodamo olive in olupljen paradižnik, ki smo ga narezali na kockice. Pomešamo in dodamo balzamični kis.

4. Odtrgamo kos testa in ga razvaljamo z rokami po močno pomokani površini v obliko tankega valja. Narežemo ga na enake kose. Na enak način pripravimo preostalo testo.

5. Njoke položimo v lonec z vrelo vodo. Kuhamo jih približno 5 minut, dokler ne priplavajo na površje. Njoke vzamemo iz lonca in jih položimo v ponev z omako. Pomešamo.

6. Njoke postrežemo z omako in dodamo škampe ter školjke.

sestavine

  • Sestavine za njoke500 g krompirja 1 jajce 50 g parmezana poper 100 g gladke bele mokeSestavine za omako1 mlada čebula 200 g olupljenih paradižnikov 50 g razkoščičenih črnih oliv 100 ml belega vina 1 žlička balzamičnega kisa sol in poper oljčno olje 100 g olupljenih škampov 50 g školjk (brez lupine)

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse