Spomladanski zvitki z raco, slivami in pekinškim zeljem

Spomladanski zvitki z raco, slivami in pekinškim zeljem

Opis

1. V skledi pomešamo narezano račje meso z mlado čebulo, korenjem, koriandrom in slivovo omako. Vse začinimo s soljo in poprom.

2. List testa za spomladanske zvitke damo na desko. Na testo dodamo zvrhano žlico zmesi z mesom in jo razporedimo vzporedno z najbližjim robom, pustimo pa 3 cm prostora do roba. Pri drugih robovih mora biti zmes oddaljena od roba 5 cm.

3. S čopičem nanesemo malce vode na gole robove testa, nato pa prepognemo strani prek zmesi. Spet s čopičem nanesemo malo vode, nato pa precej tesno ovijemo zmes s testom. Postopek ponovimo s preostalim testom in zmesjo.

4. Pripravimo pekinško zelje. Odstranimo stebla in jih narežemo na približno 8-centimetrske kose.

5. V veliki posodi zavremo vodo. Vanjo dodamo stebla pekinškega zelja in jih kuhamo minuto do dve, da se zmehčajo. Nato dodamo še liste in vse takoj precedimo.

6. Zelje damo na krožnik za postrežbo in ga potresemo s popraženimi sezamovimi semeni ter pokapamo s sezamovim oljem.

7. Na ogenj postavimo veliko ponev in vlijemo olje. Ko je olje vroče, dodamo toliko spomladanskih zvitkov, da z njimi prekrijemo dno. Na obeh straneh jih pečemo 8 do 10 minut oziroma dokler se ne obarvajo zlato. Vzamemo jih iz ponve in postavimo na kuhinjsko brisačo. Postopek ponovimo s preostalimi spomladanskimi zvitki. Postrežemo jih s pekinškim zeljem in ob strani dodamo slivovo omako. 

sestavine

Sestavine

  • 150 g skuhanega narezanega račjega mesa
  • 50 g mlade čebule
  • 3 žlice slivove omake in dodatek za postrežbo
  • 100 g nastrganega korenja
  • 2 žlici nasekljanega koriandra
  • morska sol in sveže mleti črni poper
  • 8 listov testa za spomladanske zvitke (25-cm kvadrati)
  • 150 ml sončničnega ali repičnega olja za pekinško zelje
  • 500 g pekinškega zelja
  • sol
  • 25 g popraženih sezamovih semen
  • 15 ml sezamovega olja