Opis

Oljčno olje segrejemo v ponvi. Narežemo štiri stroke česna in pustimo, da pozlati. Narežemo tudi špinačo in pustimo, da se duši. Nato jo precedimo, da izpusti vso vodo.

Ko je špinača pripravljena, očistimo ponev in segrejemo še malo oljčnega olja. Nasekljamo čebulo in jo podušimo.

Medtem 150 gramov pršuta narežemo na koščke. Dodamo ga čebuli in malo posolimo. Dodamo še pol skodelice nasekljanih orehov in pol skodelice rozin, nato pa dobro premešamo.

Šest jajc damo v multipraktik. Dodamo dve žlici moke s kvasom, začinimo s poprom in soljo ter vse zmeljemo.

 

Nato dodamo precejeno špinačo in še malo meljemo. Kremo prestavimo v posodo.

Modle premažemo z maslom in jih napolnimo z zmesjo. Na koncu vse damo v pečico. Pekač do polovice napolnimo z vodo in pustimo, da se 25 do 35 minut kuha v vodni kopeli.

Ko je končano, pustimo, da se malo ohladi, jih vzamemo iz modla in postrežemo.


Oljčno olje segrejemo v ponvi. Narežemo štiri stroke česna in pustimo, da pozlati. Narežemo tudi špinačo in pustimo, da se duši. Nato jo precedimo, da izpusti vso vodo.

Ko je špinača pripravljena, očistimo ponev in segrejemo še malo oljčnega olja. Nasekljamo čebulo in jo podušimo.

Medtem 150 gramov pršuta narežemo na koščke. Dodamo ga čebuli in malo posolimo. Dodamo še pol skodelice nasekljanih orehov in pol skodelice rozin, nato pa dobro premešamo.

Šest jajc damo v multipraktik. Dodamo dve žlici moke s kvasom, začinimo s poprom in soljo ter vse zmeljemo.

 

Nato dodamo precejeno špinačo in še malo meljemo. Kremo prestavimo v posodo.

Modle premažemo z maslom in jih napolnimo z zmesjo. Na koncu vse damo v pečico. Pekač do polovice napolnimo z vodo in pustimo, da se 25 do 35 minut kuha v vodni kopeli.

Ko je končano, pustimo, da se malo ohladi, jih vzamemo iz modla in postrežemo.

sestavine

Sestavine:

  • 500 g špinače
  • 150 g pršuta
  • 0.5 skodelice orehov
  • 0.5 skodelice rozin
  • 2 žlici moke s kvasom
  • 6 jajc
  • 4 stroki česna
  • 1 čebula
  • olje
  • sol
  • poper
  • maslo

Sorodni recepti