Opis

GLAVNA JED

Pečico segrejemo na 180 stopinj, pekač premažemo z maslom in ga obložimo s papirjem za peko.

Lonec postavimo na ogenj in vanj vlijemo malo oljčnega olja. Nasekljamo tri stroke česna in ga damo v olje. Počakamo, da se česen obarva in dodamo špinačo. Popražimo in špinačo odcedimo.

Medtem ločimo štiri beljake in jih stepemo v trden sneg. V mešalnik damo dva rumenjaka, špinačo, poper, sol in muškatni orešček. Meljemo, dokler ne dobimo kreme.

Kremo prelijemo v kozarec, dodamo sneg in dve žlici koruznega škroba.

Nato damo zmes v pekač, oblikujemo pravilni kvadrat in pečemo osem do deset minut.

 

Ko je zmes pečena, jo vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Medtem pripravimo nadev. V mešalnik damo 200 g dimljenega lososa in zmeljemo. Dodamo 200 g kremnega sira, spet zmeljemo in nato z zmesjo premažemo zmes s špinačo. Potresemo s kaprami in na koncu previdno zvijemo s pomočjo papirja za peko.

Hranljivi kolač iz špinače postrežemo in vsem omogočimo, da jedo zelenjavo z velikim užitkom.

GLAVNA JED

Pečico segrejemo na 180 stopinj, pekač premažemo z maslom in ga obložimo s papirjem za peko.

Lonec postavimo na ogenj in vanj vlijemo malo oljčnega olja. Nasekljamo tri stroke česna in ga damo v olje. Počakamo, da se česen obarva in dodamo špinačo. Popražimo in špinačo odcedimo.

Medtem ločimo štiri beljake in jih stepemo v trden sneg. V mešalnik damo dva rumenjaka, špinačo, poper, sol in muškatni orešček. Meljemo, dokler ne dobimo kreme.

Kremo prelijemo v kozarec, dodamo sneg in dve žlici koruznega škroba.

Nato damo zmes v pekač, oblikujemo pravilni kvadrat in pečemo osem do deset minut.

 

Ko je zmes pečena, jo vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Medtem pripravimo nadev. V mešalnik damo 200 g dimljenega lososa in zmeljemo. Dodamo 200 g kremnega sira, spet zmeljemo in nato z zmesjo premažemo zmes s špinačo. Potresemo s kaprami in na koncu previdno zvijemo s pomočjo papirja za peko.

Hranljivi kolač iz špinače postrežemo in vsem omogočimo, da jedo zelenjavo z velikim užitkom. 

sestavine

Sestavine

  • 300 g špinače
  • 200 g dimljenega lososa
  • 3 stroki česna
  • 4 jajca
  • 2 žlici koruznega škroba
  • 2 žlici kaper
  • 1 žlička muškatnega oreščka
  • oljčno olje
  • sol
  • poper

Sorodni recepti