Opis

1. V skledi pomešamo česen, sol, med, gorčico, rahlo premešamo in vlijemo balzamični kis ter oljčno olje. Znova premešamo in dodamo cela zrna koriandra.

2. Sir narežemo na kockice, kuhano peso pa na tanke trakove. Peso izrežemo z majhnimi modli za piškote.

3. V skledo za postrežbo damo špinačo, dodamo kockice sira, orehe in peso. Prelijemo s prelivom in postrežemo.

sestavine

Sestavine za 4 porcije

  • 300 g mlade špinače
  • 150 g belega sira iz slanice
  • 1 manjša kuhana pesa
  • 1 pest orehov

Za preliv

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 štrok česna
  • 1 žliča pekoče gorčice
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 žlička medu
  • 0.5 žličke koriandra v zrnu
  • sol po želji

Sorodni recepti