Španski krompirjev kruh

Način priprave:

1. Moko stresemo na delovno površino in posolimo. Naredimo jamico in vanjo zlijemo hladno vodo, kvas in nekaj oljčnega olja. Zamesimo gladko testo. Mesimo približno 10 minut in pritiskamo z dlanjo. Kepo testa damo v naoljeno skledo, prekrijemo in pustimo počivati približno uro, da vzhaja.

2. Krompir, bučko in strok česna narežemo na tanke rezine. Klobasice chorizo narežemo na koščke. Vse damo v skledo in potresemo z rožmarinom, soljo, poprom in oljčnim oljem. Premešamo.

3. Testo tanko razvaljamo na delovni površini. Prestavimo ga v plitek pekač, obložen s papirjem za peko. Čez damo zelenjavo in jo razporedimo. Kruh pečemo 25 minut pri 200 stopinjah.

sestavine

  • Za testo500 g moke 1 ščepec soli 1 vrečka suhega kvasa oljčno oljeZa nadev400 g manjših kosov krompirja 1 bučka 1 strok česna 100 g klobasic chorizo 2 vejici rožmarina oljčno olje

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse