Španski krompirjev kruh
Recept je iz: Rudolph van Veen

Način priprave:
1. Moko stresemo na delovno površino in posolimo. Naredimo jamico in vanjo zlijemo hladno vodo, kvas in nekaj oljčnega olja. Zamesimo gladko testo. Mesimo približno 10 minut in pritiskamo z dlanjo. Kepo testa damo v naoljeno skledo, prekrijemo in pustimo počivati približno uro, da vzhaja.
2. Krompir, bučko in strok česna narežemo na tanke rezine. Klobasice chorizo narežemo na koščke. Vse damo v skledo in potresemo z rožmarinom, soljo, poprom in oljčnim oljem. Premešamo.
3. Testo tanko razvaljamo na delovni površini. Prestavimo ga v plitek pekač, obložen s papirjem za peko. Čez damo zelenjavo in jo razporedimo. Kruh pečemo 25 minut pri 200 stopinjah.
sestavine
- Za testo500 g moke 1 ščepec soli 1 vrečka suhega kvasa oljčno oljeZa nadev400 g manjših kosov krompirja 1 bučka 1 strok česna 100 g klobasic chorizo 2 vejici rožmarina oljčno olje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Teksaško-mehiški koruzni kruh
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Avstrijski šarkelj z banano in kokosom
Recepti Rudolph van Veen
Italijanska krompirjeva solata
Recepti Rudolph van Veen
Torta z jogurtom in s pomarančami
Recepti Rudolph van Veen
Pite s sladko čebulo in figami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Rudolph van Veen
Torta z limonino kremo in s čokolado
Recepti Rudolph van Veen
Slana torta z olivami