Španske tortilje

sestavine

  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • ½ rdeče paprike, brez semen, drobno sesekljane
  • 225 g olupljenega krompirja, narezanega na 1 cm kose
  • 4 velika jajca iz proste reje
  • 1 žlica drobno nasekljanega peteršilja
  • Sol in sveže mlet črn poper

Priprava

  • V majhni ponvi z debelim dnom premera 20 cm segrejemo 2 žlici olja. Dodamo čebulo in pražimo 5 minut.
  • Dodamo papriko in krompir ter začinimo s soljo in poprom. Pokrijemo s pokrovom in rahlo kuhamo nad majhnim ognjem 15–20 minut ali dokler se zelenjava ne zmehča in krompir ni kuhan. Premestimo v skledo in očistimo ponev.
  • V skledi stepemo jajca in začinimo s soljo in poprom. Jajca zlijemo v skledo s pripravljeno mešanico.
  • V ponev dodamo preostalo olje. Previdno dolijemo jajčno mešanico in posujemo s peteršiljem. Kuhamo nad srednjim ognjem, dokler se stranice in vrh rahlo ne strdijo, osnova pa postane svetlo zlatorjava. Ko se sredica strdi, previdno damo na krožnik.
  • Ponev damo na vrh omlete in jo obrnemo ter pečemo še na drugi strani 3–4 minute ali dokler ni v celoti zlatorjave barve in pečena. Damo na krožnik in postrežemo.

Sorodni recepti

Poglej vse