Opis

Priprava:

1. V posodi stepemo jajca in dodamo sol in poper.

2. Krompir narežemo na tanke rezine. Čebulo narežemo na tanke polmesece. Rdečo in pekočo papriko narežemo na tanke trakove, pred tem pa odstranimo semena.

3. Ponev dobro segrejemo in dodamo toliko olja, da prekrije dno. Čebulo pražimo 1 do 2 minuti. Nato dodamo krompir in pečemo, dokler se krompir ne zmehča. Dodamo narezano papriko in nato še kuhan fižol. Solimo.

4. Zelenjavo prelijemo s stepenimi jajci in omleto pečemo 5 do 6 minut. Pokrijemo ponev za nekaj minut oziroma toliko časa, da zgornja stran tortilje dobi skorjico. Odstranimo pokrovko in omleto na drugo stran prestavimo v drugo ponev, ki smo jo pred tem položili za 3 do 4 minute v pečico, segreto na 200 stopinj (če je držalo odporno na temperaturo).

5. Tortiljo narežemo na trikotnike in postrežemo s kislo smetano.

sestavine

Sestavine

  • 5 jajc
  • 2 krompirja
  • 1 čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 0.5 rdečega fižola iz pločevinke
  • 0.5 zelene pekoče paprike
  • sol in poper
  • olje

Sorodni recepti