Špageti s pečeno bolonjsko omako

Špageti s pečeno bolonjsko omako

Opis

Segrejte olivno olje v velikem pekaču na kuhalni plošči.

Popecite rebrca z vseh strani, da dobijo lepo rjavo barvo.

Dodajte korenje in čebulo, narezano na 4 dele, nato pa pekač položite v pečico za 45 minut.

Po 45 minutah paradižnike in celo glavico česna nežno postavite v pekač. Prelijte z govejo jušno osnovo in vse skupaj položite nazaj v pečico za še eno uro.

Špagete kuhajte v skladu z navodili in jih posušite.

Po eni uri vzemite rebrca iz pekača in jih položite na rezalno desko, da malo počivajo.

Stroke česna olupite in jih položite nazaj v pekač.

Uporabite cedilno žlico ali vilice in nežno pretlačite paradižnike ter česen.

Odstranite kost z mesa in meso narežite na trakove. Položite jih nazaj v pekač z zelenjavo.

Kuhane testenine dajte v pekač z zelenjavo in mesom. Dobro premešajte.

Začinite in postrezite
Segrejte olivno olje v velikem pekaču na kuhalni plošči.

Popecite rebrca z vseh strani, da dobijo lepo rjavo barvo.

Dodajte korenje in čebulo, narezano na 4 dele, nato pa pekač položite v pečico za 45 minut.

Po 45 minutah paradižnike in celo glavico česna nežno postavite v pekač. Prelijte z govejo jušno osnovo in vse skupaj položite nazaj v pečico za še eno uro. 

Špagete kuhajte v skladu z navodili in jih posušite. 

Po eni uri vzemite rebrca iz pekača in jih položite na rezalno desko, da malo počivajo. 

Stroke česna olupite in jih položite nazaj v pekač.

Uporabite cedilno žlico ali vilice in nežno pretlačite paradižnike ter česen. 

Odstranite kost z mesa in meso narežite na trakove. Položite jih nazaj v pekač z zelenjavo. 

Kuhane testenine dajte v pekač z zelenjavo in mesom. Dobro premešajte. 

Začinite in postrezite

sestavine

Sestavine

  • 2 goveji rebri
  • 3 žlice olja
  • 1 srednje velika čebula
  • 1 srednje velika rumena čebula
  • 2 korenja
  • 15 srednje velikih paradižnikov
  • 500 ml goveje jušne osnove
  • 1 glavica česna
  • 500 g posušenih špagetov