Za pravi okus Italije bo poskrbel Luca Ciano, italijanski kuharski mojster, ki s svojo strastjo do hrane in izjemnimi kuharskimi veščinami ustvarja čarobne italijanske jedi. Pridruži se ostalim domačim kuharjem in pripravi še ti pristno italijansko jed. Buon appetito!

sestavine

  • 400 g špagetov
  • 200 g strokov česna
  • 40 g na tanko nasekljanega črnega česna
  • 250 ml ekstra deviškega olivnega olja + 30 ml
  • 2 velika prepolovljena čilija bird's eye brez semen
  • 500 g mladih školjk
  • ½ kozarca suhega belega vina
  • 100 g nastrgane bottarge
  • sol in poper
  • listi mladega peteršilja

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. Pečico segrejte na 120 °C.
  • 2. V majhno kozico dajte česen in čilija ter ju prelijte z olivnim oljem. Kozico pokrijte s pokrovko in vse skupaj v pečici pecite 1 uro oziroma dokler se česen ne zmehča. Iz kozice odstranite čilija in 1/3 olivnega olja. Kar ostane v kozici, mešajte, dokler ne dobite gladke in kremaste omake, ki jo shranite za pozneje.
  • 3. V veliki kozici segrejte olje in dodajte školjke. Dobro jih premešajte, pokrijte s pokrovko in pustite, da se 2 minuti kuhajo. Dodajte vino in posodo znova pokrijte s pokrovko. Školjke kuhajte tako dolgo, da se odprejo. Odstranite 2/3 školjčnih lupin; obdržite samo njihovo meso.
  • 4. Zavrite veliko količino osoljene vode. Dodajte testenine ter jih skuhajte v skladu z navodili na embalaži. Odcedite jih in jih za minuto pustite v omaki.
  • 5. Testenine odstavite z ognja in jih prelijte s kremasto omako iz česna in čilijev ter dodajte nasekljan črni česen. Mešajte tako dolgo, da se testenine dobro premešajo z omako.
  • 6. Postrezite z veliko količino nastrgane bottarge in listov mladega peteršilja.

Sorodni recepti

Poglej vse