Špageti chitarra z vongolami in bottargo
Recept je iz: Luca Ciano
Za pravi okus Italije bo poskrbel Luca Ciano, italijanski kuharski mojster, ki s svojo strastjo do hrane in izjemnimi kuharskimi veščinami ustvarja čarobne italijanske jedi. Pridruži se ostalim domačim kuharjem in pripravi še ti pristno italijansko jed. Buon appetito!
sestavine
- 400 g špagetov
- 200 g strokov česna
- 40 g na tanko nasekljanega črnega česna
- 250 ml ekstra deviškega olivnega olja + 30 ml
- 2 velika prepolovljena čilija bird's eye brez semen
- 500 g mladih školjk
- ½ kozarca suhega belega vina
- 100 g nastrgane bottarge
- sol in poper
- listi mladega peteršilja
Priprava
- Št. porcij: 4
- 1. Pečico segrejte na 120 °C.
- 2. V majhno kozico dajte česen in čilija ter ju prelijte z olivnim oljem. Kozico pokrijte s pokrovko in vse skupaj v pečici pecite 1 uro oziroma dokler se česen ne zmehča. Iz kozice odstranite čilija in 1/3 olivnega olja. Kar ostane v kozici, mešajte, dokler ne dobite gladke in kremaste omake, ki jo shranite za pozneje.
- 3. V veliki kozici segrejte olje in dodajte školjke. Dobro jih premešajte, pokrijte s pokrovko in pustite, da se 2 minuti kuhajo. Dodajte vino in posodo znova pokrijte s pokrovko. Školjke kuhajte tako dolgo, da se odprejo. Odstranite 2/3 školjčnih lupin; obdržite samo njihovo meso.
- 4. Zavrite veliko količino osoljene vode. Dodajte testenine ter jih skuhajte v skladu z navodili na embalaži. Odcedite jih in jih za minuto pustite v omaki.
- 5. Testenine odstavite z ognja in jih prelijte s kremasto omako iz česna in čilijev ter dodajte nasekljan črni česen. Mešajte tako dolgo, da se testenine dobro premešajo z omako.
- 6. Postrezite z veliko količino nastrgane bottarge in listov mladega peteršilja.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kasia Vermaire
Kitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci
Recepti Michela Chiappa
Sveže žafranove testenine s školjkami in kozicami
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Donal Skehan
Testenine z grahom
Recepti Donal Skehan
Testenine z mesnimi kroglicami
Recepti Mark Moriarty
Testenine z belim svinjskim ragujem
Recepti Antonio in Gennaro
Bucatini all'Amatriciana – Testenine s čilijem, slanino in paradižnikovo omako
Recepti Antonio in Gennaro
Testenine „svileni robčki“ s pestom
Recepti Lora in Stoyan
Testenine orzo s špinačo in sirom