Soto Ayam babice Emmy

Priprava

Soto

Šalotke in česen olupimo in narežemo. V multipraktiku zmeljemo šalotke, česen, trassi, mleti koriander, kurkumo, pasto iz oreščkov kukui in olje. Mešanico segrejemo v ponvi in jo malce popražimo. Dodamo vodo in dobro premešamo. Dodamo piščančja bedrca in zagotovimo, da so povsem prekrita z juho. Palčko limonske trave potolčemo, zavežemo v vozel in jo dodamo. Piščanca kuhamo približno 45 minut na srednjem ognju. Piščanca vzamemo ven iz sotoja in ga pustimo, da se hladi na krožniku. Meso odstranimo s kosti in ga razkoščičenega dodamo juhi.

 

Priloga

Skuhamo riž. Krompir skuhamo v lupini. Po kuhanju ga olupimo in narežemo na kocke. Zelje narežemo na kose in skuhamo v sopari. Sojine kalčke skuhamo v sopari. Jajca skuhamo do trdega, jih olupimo in narežemo na kose. Riževe rezance prelijemo z vrelo vodo in pustimo, da se namakajo 10 minut. Odcedimo jih in premešamo z vilicami, da jih razpustimo. Po potrebi jih narežemo s škarjami. Mlado čebulo in zeleno drobno nasekljamo.

 

Postrežba

Soto in vse sestavine za prilogo postrežemo v ločenih skledah. Sestavine naložimo po lastnem okusu v globok krožnik, prelijemo s sotom in potresemo z mlado čebulo, zeleno in praženo čebulo.

 

Dodatne potrebščine

multipraktik

sestavine

  • Soto ayam2 šalotki 3 stroki česna 0.5 trassija 1 žlička kurkume 1 žlica paste iz oreščkov kukui 4 žlice arašidovega olja 500 ml vode 4 piščančja bedrca (krača in stegno) 1 palčka limonske travePriloga200 g riža 4 krompirji 200 g narezanega koničastega zelja 250 g sojinih kalčkov 6 jajc 50 g riževih rezancev 1 šopek mlade čebule 1 šopek zelene 100 g pražene čebule

Priprava