Solatni čolniček s čilijem in govedino

Solatni čolniček s čilijem in govedino

Opis

Priprava

1. Segrejemo veliko ponev in vanjo vlijemo malo olja. Mleto goveje in svinjsko meso premešamo skupaj. Solimo in popramo ter dobro premešamo, da bo meso enakomerno začinjeno. Mleto meso pražimo v vroči ponvi 5–7 minut, dokler ni rjavo zapečeno in hrustljavo. Meso streseno v cedilo in odcedimo. Tako bo ostalo hrustljavo.

2. Ponev obrišemo in vanjo vlijemo okrog žlico olja iz praženega sezama. Dodamo česen, ingver in čili. Začinimo s ščepcem soli in sladkorja ter pražimo dve minuti. Dodamo odcejeno pečeno mleto meso, ter premešamo.

3. Dodamo ribjo omako in dobro pregrejemo. Vmešamo limonino lupinico in limonin sok, nato dodamo mlado čebulo. Pražimo 30 sekund. Ugasnemo ogenj.

4. V skledi zmešamo vse sestavine za preliv in popravimo po okusu.

5. Z mesom napolnimo liste solate, pokapamo s prelivom in postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • oljčno olje
  • 200 g puste mlete govedine
  • 200 g mlete svinjine
  • olje iz praženega sezama za peko
  • 2 stroka česna (nasekljana)
  • 5 cm košček svežega ingverja
  • olupljen in drobno nasekljan ali nariban
  • 1 -2 rdeča čilija brez semen in drobno sesekljana
  • 1 žlica svetlo rjavega sladkorja
  • 1 žlica ribje omake
  • lupinica ene limone in sok tretjine limone
  • 3 mlade čebulice
  • obrezane in nasekljane
  • morska sol in sveže mleti poper
  • 2 glavici zelene solate
  • razdeljeni na liste

Preliv

  • 1 žlica sojine omake
  • sok polovice limone
  • 1 žlička sezamovega olja
  • šopek koriandra
  • grobo nasekljan
  • 2 žlički ribje omake
  • po okusu
  • 1 žlička svetlo rjavega sladkorja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 0.5 rdečega čilija
  • drobno narezanega

Sorodni recepti