Solata za kosilo z ohrovtom in srninim biftekom

Solata za kosilo z ohrovtom in srninim biftekom

Opis

Dodatne potrebščine

Olje, sol in poper, aluminijasta folija.

 

Priprava

·         Neolupljen krompir roseval narežemo na kocke. Zavremo soljeno vodo. Krompir kuhamo približno 5 minut in ga odcedimo.

·         Čebulo olupimo in narežemo na tanke polkroge. Neolupljeno jabolko narežemo na tanke rezine.

·         Bifteka začinimo s soljo in poprom. V ponvi segrejemo olje in bifteka popečemo z vseh strani.

·         Bifteka vzamemo iz ponve in pustimo počivati ovita z aluminijasto folijo. Vmes dokončamo solato.

·         Kis, med, gorčico in oljčno olje stepemo v preliv.

·         Ohrovt drobno narežemo. Prepolovimo paradižnike. Ohrovt in paradižnik prelijemo s prelivom in pustimo počivati 10 minut, da se ohrovt malce zmehča.

·         Ponev pristavimo nazaj na ogenj in dodamo maslo. Bifteka še malo popečemo do hrustljavega.

 

Postrežba

Vodno krešo pomešamo z ohrovtom in solato naložimo na krožnik. Čeznjo razdelimo jabolko, rdečo čebulo in brusnice. Bifteka narežemo na tanke rezine in jih položimo čez solato.

sestavine

Sestavine

  • 5 krompirjev sorte roseval
  • 1 rdeča čebula
  • 1 sladko kislo jabolko
  • 2 srnina bifteka
  • 50 g masla
  • beli balzamični kis
  • 1 žlička medu
  • 1 žlica gorčice
  • oljčno olje
  • 300 g ohrovta
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 1 vrečka vodne kreše
  • 1 vrečka suhih brusnic