Solata z rezanci, čiliji in lososom

sestavine

  • 2 kosa lososa s kožo (vsak po 180 g)
  • 450 g rezancev hokkien
  • 1 kumarica, ki jo pod kotom narežite na rezine  
  • 3 drobno nasekljane mlade čebule
  • 1 žlica praženega sezama za postrežbo
  • sol
  • Preliv
  • 1 žlica tahinija
  • 1/4 žličke čilijevega olja
  • 1/4 skodelice olja iz grozdnih pečk in še dodatna žlička za ribo
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 žlica chinkianga ali črnega kisa
  • 1 1/2 žlice sladkorja
  • 1 žlička sveže naribanega ingverja
  • 1 strok česna  

Priprava

  • Rezance skuhajte v skladu z navodili na embalaži.
  • Sestavine za preliv premešajte z metlico. Če je malce pregost, dodajte par kapljic tople vode.
  • Ponev segrejte na srednje močnem ognju. Lososa premažite z žličko olja in posolite. Na strani s kožo ga pecite 3-4 minute, potem ga obrnite in pecite še 2 minuti. Par minut naj počiva, potem pa ga natrgajte, vključno s hrustljavo kožo.

Sorodni recepti

Poglej vse