Solata z mocarelo in začimbami

Solata z mocarelo in začimbami

Opis

Priprava

Za omako v eno posodo damo balzamični kis, deviško oljčno olje, med, sol in poper. Po vrhu naribamo limonino lupino. Sok polovice limone izcedimo in zmešamo. Za mešanico začimb grobo nasekljamo rukolo. Liste bazilike odtrgamo od trdih stebelc. Peteršilj grobo nasekljamo. Vse začimce damo v multipraktik in pokapamo z oljčnim oljem. Dodamo kapre. Česen grobo nasekljamo in mešamo, dokler ne dobimo pireja. Pustimo nekaj drobnih koščkov.

 

Ponev damo na ogenj, vanjo vlijemo za prst oljčnega olja in segrejemo. Testo za kruh damo na ravno marmornato podlago. Pokapamo ga z oljčnim oljem in namastimo roke, da se testo ne bo lepilo nanje. (Če nimate marmornate podlage, testo posujete z moko, a če podlaga to dovoljuje, vseeno uporabite oljčno olje). Kose testa odtrgamo, jih z roko pritisnemo na ravno podlago in razvaljamo kar se da tanko. Razvaljano testo položimo v segreto olje in ga cvremo, dokler ni na obe straneh zlatorumen. Bolj vroče je testo, manj olja bo vpilo.

 

Ocvrto testo damo na krožnik, na katerega smo dali brisačo, ki vpije višek olja. Mocarelo damo v globoko posodo. Rumene in rdeče češnjevce razpolovimo in jih dodamo siru.

Dodamo pripravljeno mešanico zelenih začimb in dobro premešamo. Dodamo omako z balzamičnim kisom in znova premešamo. Solato damo v posodo. Prelijemo z še malo omake in ob robu postrežemo ocvrto testo. Okrasimo s svežimi listi bazilike, pokapamo z oljčnim oljem in postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 15 vejic sveže bazilike
  • 15 vejic peteršilja
  • 15 listov rukole
  • oljčno olje
  • 1 jušna žlica kaper
  • 1 strok česna
  • 0.5 čajne skodelice balzamičnega kisa
  • oljčno olje
  • 1 jušna žlice medu
  • sol in poper
  • 1 limona - naribana lupina
  • 0.5 limona - sok
  • 1 testo za kruh
  • oljčno olje
  • 300 g kroglic mocarele
  • 7 rdečih češnjevcev
  • 7 rumenih češnjevcev
  • listi sveže bazilike (za okras

Sorodni recepti