Solata z lososom avokadom vodno krešo in bučnimi semeni

Priprava:

Fileta lososa damo v manjšo ponev (denimo s premerom 20 cm) in ju prelijemo s hladno vodo. Dodamo celi mladi čebuli, poper, sok limete in sol. Ponve ne pokrijemo in pustimo, da voda zavre. Ko voda zavre, fileta obrnemo in ponev umaknemo z ognja. Pustimo stati sedem minut. Nato fileta vzamemo iz tekočine in ju pustimo, da se povsem ohladita, kar lahko traja eno uro. Hladen losos bo povsem kuhan, meso pa bo mehko in znotraj koralno rdeče. Medtem ko se losos hladi, začnemo pripravljati solato. Bučna semena prepražimo na vroči suhi ponvi. Ko bodo dovolj pražena, bodo začela skakati po ponvi, malce bodo potemnela in dobila okus po dimu. Bučna semena zelo hitro prepražimo, zato bodimo pozorni in ves čas stresamo ponev. Pražena stresemo na hladen krožnik.

Ko je losos pripravljen, da ga damo v solato. V veliko plitvo skledo damo vodno krešo (ali jo razdelimo v dve skledi), pokapamo s kisom in premešamo. Zdaj ji dodamo lososa, ki smo mu odstranili kožo in ga raztrgali na grižljaje. Razpolovimo avokado, odstranimo koščico ter sadno meso dodamo lososu in vodni kreši. Solato pokapamo z oljem, posolimo in dodamo polovico praženih bučnih semen. Previdno premešamo. Po vrhu potresemo s preostalimi bučnimi semeni in uživamo. 


Priprava:

Fileta lososa damo v manjšo ponev (denimo s premerom 20 cm) in ju prelijemo s hladno vodo. Dodamo celi mladi čebuli, poper, sok limete in sol. Ponve ne pokrijemo in pustimo, da voda zavre. Ko voda zavre, fileta obrnemo in ponev umaknemo z ognja. Pustimo stati sedem minut. Nato fileta vzamemo iz tekočine in ju pustimo, da se povsem ohladita, kar lahko traja eno uro. Hladen losos bo povsem kuhan, meso pa bo mehko in znotraj koralno rdeče. Medtem ko se losos hladi, začnemo pripravljati solato. Bučna semena prepražimo na vroči suhi ponvi. Ko bodo dovolj pražena, bodo začela skakati po ponvi, malce bodo potemnela in dobila okus po dimu. Bučna semena zelo hitro prepražimo, zato bodimo pozorni in ves čas stresamo ponev. Pražena stresemo na hladen krožnik.

Ko je losos pripravljen, da ga damo v solato. V veliko plitvo skledo damo vodno krešo (ali jo razdelimo v dve skledi), pokapamo s kisom in premešamo. Zdaj ji dodamo lososa, ki smo mu odstranili kožo in ga raztrgali na grižljaje. Razpolovimo avokado, odstranimo koščico ter sadno meso dodamo lososu in vodni kreši. Solato pokapamo z oljem, posolimo in dodamo polovico praženih bučnih semen. Previdno premešamo. Po vrhu potresemo s preostalimi bučnimi semeni in uživamo. 

sestavine

  • Sestavine2 fileta divjega aljaškega lososa (približno 250 g skupaj) 2 mladi čebuli 1 žlička črnega popra v zrnu 2.5 žličke soka limete 2 žlički grobe morske soliSolata3 žlice bučnih semen 100 g vodne kreše 1 žlička bio motnega jabolčnega kisa 1 majhen zrel avokado 1 žlica hladno stiskanega olja oljne ogrščice ali ekstra deviškega oljčnega olja 1 žlička grobe morske soli

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse