Opis

Solata z govedino in testeninami

Priprava

  1. Meso vzemite iz hladilnika 30 minut pred kuhanjem.
  2. Zavrite osoljeno vodo v velikem loncu. Dodajte brokoli in ga blanširajte, tako da voda spet zavre. Brokoli odstranite z žlico z režo in takoj ohladite v skledi z ledeno vodo. Vode ne zavrzite. Vodo ponovno zavrite in v njej skuhajte rezance po navodilih na embalaži. Kuhane rezance sperite pod hladno tekočo vodo.
  3. Na močnem ognju segrejte žar. Zrezek namažite z oljem in začinite s soljo. Zrezek pecite na vsaki strani 2 minuti (zrezek obrnite skupaj 4-krat). Odstranite iz ponve in pustite počivati 6-8 minut. Meso narežite na tanke rezine.
  4. Za pripravo omake mešajte vse sestavine toliko časa, da se sladkor stopi.
  5. V veliko skledo dajte rezance, brokoli, narezan na polovičke, gobe, mlado čebulo in odcejene alge wakame. Prelijemo z omako in premešamo.

sestavine

  • 1 x 450 g ramsteka, odstranjena maščoba
  • Ščep soli
  • 2 cvetova brokolija
  • 350 g svežih hokkien tankih ali singapurskih rezancev
  • 100 g gob, narezanih na tanke rezine
  • 4 mlade čebule, zelo drobno sesekljane
  • 2 žlici posušenih in zdrobljenih alg wakame, rehidrirane v topli vodi (po želji)

Omaka

  • 1 strok česna, drobno sesekljan
  • ½ žličke drobno naribanega ingverja
  • 1 žlica črnega kisa (ali balzamičnega ali sladnega kisa)
  • 3 žlice soje
  • 4 žlice mirina
  • 2 žlici sladkorja ali medu
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 3 žlice grozdnega ali rastlinskega olja

Sorodni recepti