Solata z govedino in rezanci soba
Recept je iz: Justine Schofield
Solata z govedino in rezanci soba
sestavine
- 125 g rezancev soba
- 250 g govejega fileja
- ščep soli
- 1 žlička rastlinskega olja + 1 žlička za preliv
- 1 kumara, narezana na tanke rezine
- ½ tanko narezane zelene paprike brez semen
- 1 manjša pest mlade špinače
- 1 žlica vložene repe ali vložene zelenjave po vašem okusu
- 1 žlica wakameja ali mešanice sezamovih semen (ali pa samo praženih sezamovih semen)
- Preliv
- sok in lupina 1 limone yuzu (ali pa sok in lupina ½ limone)
- 1 žlička sladkorja v prahu
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlička mirina
- 1 žlička sezamovega olja
- ½ žličke svežega naribanega ingverja
Priprava
- Govedino pustite zunaj, da bo sobne temperature. Posolite. V ponev dajte žličko rastlinskega olja in jo segrejte na visoko temperaturo. Meso pecite največ minuto na vsaki strani, da bo sredica še krvava. Pustite, da počiva.
- Za preliv zmešajte vse sestavine in dodatno žličko rastlinskega olja.
- Če imate sveže rezance soba, jih položite v slan krop in počakajte, da voda spet zavre. Če imate suhe rezance, jih skuhajte glede na navodila. Rezance odcedite in jih takoj položite v ledeno vodo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata s poširanimi jajci
Recepti Sara La Fountain
Solata iz špinače in endivije s slanino
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Korenčkova solata z ingverjem
Recepti Rachel Allen
Solata s pečeno muškatno bučo in kruhki
Recepti Skutin sufle z mariniranimi agrumi in karamelno omako
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Gabriele Sponza
Solata caprese s koromačem
Recepti Gabriele Sponza
Solata roka
Recepti Nadia in Merijn
Tople maroške solate
Recepti Donna Hay
Solata iz popečenih paradižnikov