Solata z dimljeno ribo in rečnimi raki

Solata z dimljeno ribo in rečnimi raki

Opis

Priprava

Rezine črnega kruha narežemo na kocke in jih popečemo na maslu, dokler ne postanejo hrustljave. Krutone položimo na papirnato brisačo, da se odcedijo. Kuhan krompir narežemo na kose in ga popečemo na maslu. Odstavimo, da se ohladi in solimo.

Rdečo čebulo nasekljamo. V veliko posodo damo vse sestavine za preliv in dobro zmešamo. Dodamo pečene kose krompirja. Cvetačo narežemo in skuhamo, skuhamo tudi fižol. Krompir, cvetačo, fižol in kapre damo v preliv. Dobro zmešamo. Drobnjak sesekljamo in dodamo.

Dimljeno belo ribo natrgamo na manjše kose v velikosti grižljaja. Rimsko solato natrgamo in liste položimo na krožnike za postrežbo. Na vrh damo veliko žlico solate z zelenjavo. Sladkorni grah narežemo na trakove in jih razporedimo okrog solate. Na krožnik damo okusne grižljaje dimljene ribe. Rakove repe razporedimo na sredini krožnika ter okrasimo z lososovim kaviarjem in krutoni.

sestavine

Sestavine

  • 4 rezine popečenega črnega ali rženega kruha
  • 1 žlička masla
  • 200 g dimljene bele ribe
  • 1 glavica rimske solate
  • 100 g rakov
  • 50 g sladkornega graha

Solata z zelenjavo

  • 1 žlička masla
  • 4 krompirji
  • ščepec soli
  • 1 cvetača
  • 100 g zelenega stročjega fižola
  • pest kaper
  • 2 žlički drobnjaka

Preliv

  • 3 žlice majoneze
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 žlica grobozrnate gorčice
  • 2 žlici rdeče čebule
  • ščepec sladkorja
  • ščepec soli in črnega popra

Sorodni recepti