Solata v kozarcu s čičeriko, kuskusom, zelenjavo in jajci

Solata v kozarcu s čičeriko, kuskusom, zelenjavo in jajci

Opis

1.Z vrelo vodo prelijemo pol skodelice kuskusa, ki smo ga solili in poprali.

2.Pokrijemo in pustimo, da se namoči.

3.Jajce kuhamo šest minut, medtem pa pripravimo sestavine za solato.

4.Pripravimo četrtino tanko naribanega rdečega zelja, tenko naribano rdečo čebulo, deloma olupljeno kumaro brez semen in narezano na polmesece, in naribano korenje.

5.Nato pripravimo preliv. Pomešamo dve žlici gorčice, dve žlici oljčnega olja, dve žlici medu, sok in lupinico pol limone, sol in poper.

6.V kozarec damo najprej preliv, nato pa čebulo, čičeriko, kumaro, malo rdečega zelja, korenje in še malo rdečega zelja.

7.Nato dodamo sir feta, kuskus, liste rukole, pinjole in na koncu jajce.

8.Preden začnemo jesti, kozarec obrnemo in pomešamo preliv s solato.


1.Z vrelo vodo prelijemo pol skodelice kuskusa, ki smo ga solili in poprali.

2.Pokrijemo in pustimo, da se namoči.

3.Jajce kuhamo šest minut, medtem pa pripravimo sestavine za solato.

4.Pripravimo četrtino tanko naribanega rdečega zelja, tenko naribano rdečo čebulo, deloma olupljeno kumaro brez semen in narezano na polmesece, in naribano korenje.

5.Nato pripravimo preliv. Pomešamo dve žlici gorčice, dve žlici oljčnega olja, dve žlici medu, sok in lupinico pol limone, sol in poper.

6.V kozarec damo najprej preliv, nato pa čebulo, čičeriko, kumaro, malo rdečega zelja, korenje in še malo rdečega zelja.

7.Nato dodamo sir feta, kuskus, liste rukole, pinjole in na koncu jajce.

8.Preden začnemo jesti, kozarec obrnemo in pomešamo preliv s solato.

sestavine

Sestavine:

Solata:

  • 0.5 skodelice kuskusa
  • 1 veliko jajce
  • 0.5 rdeče čebule
  • 0.5 kumare
  • 0.25 rdečega zelja
  • 1 korenje
  • 2 žlici feta sira
  • 1 skodelica rukole
  • 2 žlici pinjol

Omaka:

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici gorčice
  • 2 žlici medu
  • 1 limona
  • sol
  • poper

Sorodni recepti