Solata tabule

Priprava:

1. V posodo stresemo bulgur in ga prelijemo s sokom ene limone.

2. Paradižnik narežemo na kockice in dodamo bulgurju. Premešamo in nekaj minut pustimo počivati.

3. Mlado čebulo prerežemo po dolžini in nato drobno narežemo. Čebulo posolimo in zmečkamo.

4. Peteršilj skupaj s stebelci operemo in posušimo. Odrežemo 2 do 3 centimetra stebelca in preostali del začnemo rezati navzgor proti listom kar se da drobno. Ne zmečkamo ga. Na deski naj ne ostane  sok  peteršilja oziroma zelena barva.

5. Izberemo mlajše liste mete in jih natrgamo. Drobno jih narežemo, vendar neposredno preden jih dodamo solati.

6. Namočenemu bulgurju dodamo narezani peteršilj, meto in čebulo. Pekočo papriko drobno narežemo in dodamo solati. Začinimo s soljo, oljčnim oljem in veliko limonovega soka. Solato dobro premešamo z rokami.

7. Odtrgamo sveže liste solate in zelja ter jih zložimo po dnu večjega krožnika. Na sredino stresemo solato. Solato jemo tako, da jo zajemamo z listi zelene solate ali zelja.

sestavine

  • 2 šopka peteršilja 0.5 šopka mete 100 g finega bulgurja 1 šopek mlade čebule 0.5 zelene pekoče paprike sol oljčno olje sok štirih limon 2 paradižnika 1 sveža zelena solata listi zelja

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse