Solata tabule
Recept je iz: Nadia in Merijn

Priprava:
1. V posodo stresemo bulgur in ga prelijemo s sokom ene limone.
2. Paradižnik narežemo na kockice in dodamo bulgurju. Premešamo in nekaj minut pustimo počivati.
3. Mlado čebulo prerežemo po dolžini in nato drobno narežemo. Čebulo posolimo in zmečkamo.
4. Peteršilj skupaj s stebelci operemo in posušimo. Odrežemo 2 do 3 centimetra stebelca in preostali del začnemo rezati navzgor proti listom kar se da drobno. Ne zmečkamo ga. Na deski naj ne ostane sok peteršilja oziroma zelena barva.
5. Izberemo mlajše liste mete in jih natrgamo. Drobno jih narežemo, vendar neposredno preden jih dodamo solati.
6. Namočenemu bulgurju dodamo narezani peteršilj, meto in čebulo. Pekočo papriko drobno narežemo in dodamo solati. Začinimo s soljo, oljčnim oljem in veliko limonovega soka. Solato dobro premešamo z rokami.
7. Odtrgamo sveže liste solate in zelja ter jih zložimo po dnu večjega krožnika. Na sredino stresemo solato. Solato jemo tako, da jo zajemamo z listi zelene solate ali zelja.
sestavine
- 2 šopka peteršilja 0.5 šopka mete 100 g finega bulgurja 1 šopek mlade čebule 0.5 zelene pekoče paprike sol oljčno olje sok štirih limon 2 paradižnika 1 sveža zelena solata listi zelja
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata s poširanimi jajci
Recepti Sara La Fountain
Solata iz špinače in endivije s slanino
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Korenčkova solata z ingverjem
Recepti Rachel Allen
Solata s pečeno muškatno bučo in kruhki
Recepti Skutin sufle z mariniranimi agrumi in karamelno omako
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Gabriele Sponza
Solata caprese s koromačem
Recepti Gabriele Sponza
Solata roka
Recepti Nadia in Merijn
Tople maroške solate
Recepti Donna Hay
Solata iz popečenih paradižnikov