Solata s surovo ribo in granatnim jabolkom

sestavine

  • 500 g ribe, primerne za sašimi, obrezane
  • 1 zrela, a čvrsta indijanska banana, olupljena in izkoščičena, razrezana najprej na četrtine, potem pa na tanke diamante, velikosti 2 x 3 cm
  • 1 veliko granatno jabolko, izkoščičeno
  • 2 podolgovata rdeča čilija, razkoščičena in razrezana na trakce
  • 3 mlade čebule, razrezane na trakce in namočene v ledeno vodo
  • 3 šalotke, drobno nasekljane
  • 1 kumarica, olupljena in narezana na trakce z lupilnikom, sredice ne uporabimo
  • 2 pomaranči, olupljeni in razdeljeni na krhlje
  • Preliv
  • 2 podolgovata rdeča čilija, drobno nasekljana
  • Sok in lupinica 2 limet
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1 šalotka, drobno nasekljana
  • 1 šopek koriandra, zdrobljen
  • 1 žlica ribje omake
  • 1 žlička sojine omake
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 1 mlada čebula, na drobno nasekljana

Priprava

  • Priprava preliva: vse sestavine dobro premešajte v skledi in po občutku začinite.
  • Razrežite ribo na kocke, velike 5 x 15 cm, in jih nato na tanko razrežite. Razporedite jo po pladnju in čez potresite vse sestavine za solato. Pokapljajte s prelivom in takoj postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse