SOLATA S PEČENO KORUZO
Recept je iz: Pati Jinich
SOLATA S PEČENO KORUZO
sestavine
- 6 koruz
- 10 mladih čebul
- 5 žlic oljčnega olja in še nekaj olja za namastitev žara
- pol kilograma češnjevega paradižnika
- 1 žlička grobe morske soli ali po želji še več
- Sveže mlet črni poper
- 1/4 skodelice sveže mete, nasekljane
- 1/4 skodelice svežega drobnjaka, nasekljanega
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
Priprava
- Predhodno segrejte žar ali postavite rebrasto ponev na srednjo temperaturo. Ko se segreje, premažite z oljem.
- Koruzo pecite približno 20 minut in jo medtem vsake toliko časa s klešči obrnite. Mlado čebulo pecite približno 10 minut in jo prav tako občasno obrnite. Oboje je gotovo, ko bo zapečeno in mehko. Postavite na stran.
- V veliki ponvi na visoki temperaturi segrejte 5 žlic oljčnega olja. Ko se olje segreje, dodajte paradižnik, sol in poper ter pecite 6 do 7 minut, dokler ne postane paradižnik zapečen in mehek. Odstranite z ognja in shranite olje ter tekočino, ki so jo pustili paradižniki.
- Koruzna zrna stresite v skledo za solato. Narežite mlado čebulo na kose, velike 2 centimetra, in jih dodajte v skledo. Dodajte meto, drobnjak, kis ter olje s tekočino iz paradižnika. Dobro premešajte. Vmešajte paradižnik. Nežno zmešajte in postrezite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Korenčkova solata z ingverjem
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami