SOLATA S PEČENO KORUZO

sestavine

  • 6 koruz
  • 10 mladih čebul
  • 5 žlic oljčnega olja in še nekaj olja za namastitev žara
  • pol kilograma češnjevega paradižnika
  • 1 žlička grobe morske soli ali po želji še več
  • Sveže mlet črni poper
  • 1/4 skodelice sveže mete, nasekljane
  • 1/4 skodelice svežega drobnjaka, nasekljanega
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa

Priprava

  • Predhodno segrejte žar ali postavite rebrasto ponev na srednjo temperaturo. Ko se segreje, premažite z oljem.
  • Koruzo pecite približno 20 minut in jo medtem vsake toliko časa s klešči obrnite. Mlado čebulo pecite približno 10 minut in jo prav tako občasno obrnite. Oboje je gotovo, ko bo zapečeno in mehko. Postavite na stran.
  • V veliki ponvi na visoki temperaturi segrejte 5 žlic oljčnega olja. Ko se olje segreje, dodajte paradižnik, sol in poper ter pecite 6 do 7 minut, dokler ne postane paradižnik zapečen in mehek. Odstranite z ognja in shranite olje ter tekočino, ki so jo pustili paradižniki.
  • Koruzna zrna stresite v skledo za solato. Narežite mlado čebulo na kose, velike 2 centimetra, in jih dodajte v skledo. Dodajte meto, drobnjak, kis ter olje s tekočino iz paradižnika. Dobro premešajte. Vmešajte paradižnik. Nežno zmešajte in postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse