Solata s pečeno bučo z zrezkom ali lososom

sestavine

  • 4 X 225 g na debelo narezanega ramsteka
  • Marinada in preliv
  • 200 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • 60 ml rdečega vinskega kisa
  • 2 stroka česna (zdrobljenega)
  • 15 g rožmarina (nasekljanega)
  • 15 g peteršilja (nasekljanega)
  • 15 g origana (nasekljanega)
  • 30 g medu
  • 5 g čilija v lističih
  • 1 limona (sok)
  • Solata:
  • 1 maslena buča (narezana na rezine, s kožico)
  • 250 g zamrznjenega boba (brez stroka)
  • 250 g češnjevih paradižnikov (brez olupka, nasekljanih)
  • 200 g orehov
  • 50-75 ml olja
  • 200 g rikote (odcejene)
  • pest vodne kreše

Priprava

  • Stepajte skupaj vse sestavine za preliv. Približno 75-100 ml preliva shranite z pozneje.
  • Ostalo zlijte v plastično vrečko in dodajte zrezke, mešajte, da se sprime. Hladite vsaj 4 ure.
  • Maslena buča – stresite v olje in močno začinite. Pecite na 180°C 30 minut oziroma da se zmehča.
  • Orehi – stresite v malo olja, začinite in položite na pekač. Pecite na 180°C približno 8-10 minut, da potemnijo.
  • Zrezke segrejte na sobno temperaturo, potem na žaru kuhajte 2-3 minute na vsaki strani.
  • Solata – paradižnik, fižol in meso maslene buče stresite v prihranjen preliv.
  • Razdelite na krožnike, dodajte vodno krešo, rikoto in orehe.
  • Čez položite na rezine narezan zrezek.
  • Lososa obdelajte na enak način, a ga raje pecite v pečici 6 minut, namesto na žaru.

Sorodni recepti

Poglej vse