Solata s pečeno bučo z zrezkom ali lososom
Recept je iz: Simon Rimmer
Solata s pečeno bučo z zrezkom ali lososom
sestavine
- 4 X 225 g na debelo narezanega ramsteka
- Marinada in preliv
- 200 ml ekstra deviškega olivnega olja
- 60 ml rdečega vinskega kisa
- 2 stroka česna (zdrobljenega)
- 15 g rožmarina (nasekljanega)
- 15 g peteršilja (nasekljanega)
- 15 g origana (nasekljanega)
- 30 g medu
- 5 g čilija v lističih
- 1 limona (sok)
- Solata:
- 1 maslena buča (narezana na rezine, s kožico)
- 250 g zamrznjenega boba (brez stroka)
- 250 g češnjevih paradižnikov (brez olupka, nasekljanih)
- 200 g orehov
- 50-75 ml olja
- 200 g rikote (odcejene)
- pest vodne kreše
Priprava
- Stepajte skupaj vse sestavine za preliv. Približno 75-100 ml preliva shranite z pozneje.
- Ostalo zlijte v plastično vrečko in dodajte zrezke, mešajte, da se sprime. Hladite vsaj 4 ure.
- Maslena buča – stresite v olje in močno začinite. Pecite na 180°C 30 minut oziroma da se zmehča.
- Orehi – stresite v malo olja, začinite in položite na pekač. Pecite na 180°C približno 8-10 minut, da potemnijo.
- Zrezke segrejte na sobno temperaturo, potem na žaru kuhajte 2-3 minute na vsaki strani.
- Solata – paradižnik, fižol in meso maslene buče stresite v prihranjen preliv.
- Razdelite na krožnike, dodajte vodno krešo, rikoto in orehe.
- Čez položite na rezine narezan zrezek.
- Lososa obdelajte na enak način, a ga raje pecite v pečici 6 minut, namesto na žaru.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami