Solata s korenjem in mandarinami ter praženim kuminom in sumakom
Recept je iz: Gabriele Sponza
Mandarino olupimo in ločimo krhlje. Dobro očistimo bela vlakna. V lonec vsujemo sladkor in ga počasi stopimo na ognju. Ko se sladkor topi, dodamo sok polovice mandarine in premešamo. Ko sladkor začne spreminjati barvo, začnemo mešati, da se ne sprime. Lonec postavimo na manjši kuhalnik ali zmanjšamo ogenj, da preprečimo vretje.
Silikonski model za peko položimo na ravno podlago. S prijemalko potopimo rezine mandarine v stopljeni sladkor, jih vzamemo ven in položimo na silikonski model za peko. Potrudite se biti čim hitrejši. Mandarine pustimo, da se ohladijo. Korenje olupimo in ga naribamo po želji v posodo. Ponev damo na ogenj in jo segrejemo. V vročo ponev damo kuminova semena in jih popražimo ter pri tem stresamo ponev. Popražena kuminova semena stresemo v možnar. Dodamo kameno sol in sumak ter dobro pretlačimo.
Za solatni preliv v drugo posodo damo gorčico, sumak, džem, bučna in sončnična semena ter premešamo. Dodamo deviško oljčno olje. Z drobnim strgalnikom naribamo lupino mandarine v posodo in dodamo sok mandarine. Vse premešamo. Solimo, popramo in znova zmešamo.
Na krožnik damo naribano korenje. Prelijemo ga z večjo količino solatnega preliva in posujemo s popraženimi začimbami. Ohlajene kandirane mandarine razporedimo po vrhu solate. Dodamo nekaj lističev sveže mete. Postrežemo.
sestavine
- Kandirane mandarine1 mandarina 200 g kristalnega sladkorja 0.5 mandarine - sok 4 korenja 1.5 žličke kuminovih semen 1 ščepec kamene soli 2 ščepca sumakaSolatni preliv1 žlica gorčice 1 ščepec sumaka 1 žlica grozdnega džema 3 pesti sončničnih semen 3 pesti bučnih semen 1 mandarina (lupina + sok) oljčna olja sol in poper sveža meta silikonski model za peko
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Peresniki z raznobarvnimi paprikami in baziliko v omaki iz belega vina
Recepti Gabriele Sponza
Dušeni lignji na sredozemski način
Recepti Gabriele Sponza
Juha s suhim mesom in bučo
Recepti Gabriele Sponza
Pečena telečja jetrca z zelenjavo in rdečim vinom
Recepti Gabriele Sponza
Pečen losos in peteršiljeva solata z mlado čebulo
Recepti Gabriele Sponza
Mousse iz jedilne čokolade, likerja in svežih pomaranč
Recepti Gabriele Sponza
Pol pečenega piščanca z rožmarinom in s pekočo paradižnikovo omako
Recepti Gabriele Sponza
Pečen krompir z muškatnim oreščkom
Recepti Gabriele Sponza
Pšenična solata z belim sirom in žajbljem
Recepti Gabriele Sponza
Piščančje prsi, polnjene s kremno špinačo