Opis

Združite sladki sadni okus z aromo dobrega sira.

Dve hruški narežemo na kolute. Takoj jih damo v ponev skupaj z balzamičnim kisom in posujemo z rjavim sladkorjem. Ne pozabite na rezino s pecljem. Naj karamelizirajo z obeh strani.

Medtem v ponev vsujemo še pest pinjol, da se rahlo popražijo. Po petih minutah hruško in pinjole vzamemo ven ter pripravimo preliv za solato. Ponev, v kateri smo karamelizirali hruško, odstavimo z ognja, vlijemo balzamični kis, olje in rjavi sladkor. Damo nazaj na ogenj in mešamo, dokler se sladkor ne stopi.

Nato na krožnik razporedimo rukolo, nanjo položimo rezine hruške ter posujemo sir s pinjolami.

Na koncu dodamo še rezino s pecljem, prelijemo s prelivom in uživamo v solati s karamelizirani hruškami, rokforjem in praženimi pinjolami.

sestavine

Solata:

  • 2 hruški
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 0.3 skodelice pinjol
  • 100 g rokforja
  • 1 skodelica rukole

Sirup:

  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 2 žlici olja
  • poper

Sorodni recepti