Solata s hrustljavim piščancem
Recept je iz: Rudolph van Veen
V loncu zavremo soljeno vodo in 4 jajca kuhamo približno 8 minut do trdega.
Jajca odcedimo in ohladimo z mrzlo vodo. Olupimo jih in razpolovimo po dolžini.
Hrustljavi piščanec:
Preostalo jajce razžvrkljamo v skledi. Koruzni škrob stresemo na krožnik.
Piščanca narežemo na trakove. Te pomočimo v jajce in nato v koruzni škrob.
V ponev zlijemo olje in piščanca cvremo približno 6 minut do zlatorjavega. Vzamemo ga ven in odcedimo na krožniku, obloženem s papirnato brisačo.
Krutoni:
Kruh narežemo na kocke.
V ponev vlijemo olje in kruh pečemo približno 4 minute do zlatorjavega in hrustljavega.
Česen olupimo in drobno narežemo. Dodamo ga v ponev in pečemo še približno 2 minuti.
Krutone stresemo na krožnik, obložen s papirnato brisačo.
Solata:
Stročjemu fižolu odrežemo konce. Kuhamo ga približno 5 minut. Odcedimo in ohladimo z mrzlo vodo.
Češnjeve paradižnike prepolovimo.
Glavico ledenke po dolžini prerežemo na četrtine. Sredico odstranimo in solato narežemo na trakove.
Preliv z inčuni:
Inčune odcedimo.
Inčune, lahko majonezo in beli vinski kis v visoki skledi zmeljemo s paličnim mešalnikom, da dobimo preliv. Začinimo z malce soli in sveže mletega popra.
Postrežba:
Solato, jajca, piščanca, krutone in preliv z inčuni razdelimo na krožnike.
sestavine
- Sestavine5 jajc 3 žlice koruznega škroba 400 g piščančjih filejev oljčno olje za peko 4 rezine temnorjavega kruha 1 strok česna 200 g zelenega stročjega fižola 250 g češnjevega paradižnika 1 glavica ledenkePreliv z inčuni1 pločevinka inčunov 4 žlice lahke majoneze 2 žlici belega vinskega kisaDodatne potrebščine papirnate brisače palični mešalnik
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Korenčkova solata z ingverjem
Recepti Rachel Allen
Solata s pečeno muškatno bučo in kruhki