Solata s hrustljavim piščancem
Priprava

Jajca:

V loncu zavremo soljeno vodo in 4 jajca kuhamo približno 8 minut do trdega.

Jajca odcedimo in ohladimo z mrzlo vodo. Olupimo jih in razpolovimo po dolžini.

Hrustljavi piščanec:

Preostalo jajce razžvrkljamo v skledi. Koruzni škrob stresemo na krožnik.

Piščanca narežemo na trakove. Te pomočimo v jajce in nato v koruzni škrob.

V ponev zlijemo olje in piščanca cvremo približno 6 minut do zlatorjavega. Vzamemo ga ven in odcedimo na krožniku, obloženem s papirnato brisačo.

Krutoni:

Kruh narežemo na kocke.

V ponev vlijemo olje in kruh pečemo približno 4 minute do zlatorjavega in hrustljavega.

Česen olupimo in drobno narežemo. Dodamo ga v ponev in pečemo še približno 2 minuti.

Krutone stresemo na krožnik, obložen s papirnato brisačo.


Solata:

Stročjemu fižolu odrežemo konce. Kuhamo ga približno 5 minut. Odcedimo in ohladimo z mrzlo vodo.

Češnjeve paradižnike prepolovimo.

Glavico ledenke po dolžini prerežemo na četrtine. Sredico odstranimo in solato narežemo na trakove.

Preliv z inčuni:

Inčune odcedimo.

Inčune, lahko majonezo in beli vinski kis v visoki skledi zmeljemo s paličnim mešalnikom, da dobimo preliv. Začinimo z malce soli in sveže mletega popra.

Postrežba:

Solato, jajca, piščanca, krutone in preliv z inčuni razdelimo na krožnike.

sestavine

  • Sestavine5 jajc 3 žlice koruznega škroba 400 g piščančjih filejev oljčno olje za peko 4 rezine temnorjavega kruha 1 strok česna 200 g zelenega stročjega fižola 250 g češnjevega paradižnika 1 glavica ledenkePreliv z inčuni1 pločevinka inčunov 4 žlice lahke majoneze 2 žlici belega vinskega kisaDodatne potrebščine papirnate brisače palični mešalnik

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse