Solata s fižolovo kremo
Priprava 1:
1. Fižol 4 ure namakajte.
2. Fižol kuhajte 30 minut.
3. K fižolu dodajte lovorjev list.
4. Solite.
5. Segrejte ponev.
6. Vlijte vanjo nekaj oljčnega olja.
7. Nasekljajte šalotko in jo dajte v ponev.
8. Dodajte na tenko narezano korenje.
9. Narežite por na kolobarje, ga operite in dodajte v ponev.
12. Premešajte.
13. Dodajte česen.
14. Popražite zelenjavo.
15. Dodajte malo timijana.
16. Dodajte fižol skupaj z vodo v kateri se je kuhal.
17. Nekaj fižola odcedite in ga prihranite za kasneje.
18. Zelenjavo kuhajte na majhnem ognju še nekaj minut.
19. Pretlačite jo s paličnim mešalnikom.
Priprava 2:
1. Solato operite.
2. Jajca kuhajte v kropu 5 minut.
3. Ohladite jih pod mrzlo vodo.
3. Jajca olupite.
4. Prerežite jih na pol.
5. V ponvi segrejte mast.
6. Dodajte kis.
7. Solite.
Priprava 3:
1. Solato naložite v skledo in jo prelijte s kisom in mastjo.
Postrezite: na krožnik položite jedilno žlico fižolovega pireja in nanj
naložite solato. Po vrhu solate položite jajce in potresite z nekaj celega
kuhanega fižola.
sestavine
- Sestavine200 g sivega fižola siljen radič njivski radič motovilec vse solate skupaj cca 250 g 1 list lovorja sol Kotanyi 0.5 pora 1 šalotka 1 strok česna 1 korenje 4 jajca oljčno olje svež timijan 50 ml kisa 1 jedilna žlica svinjske masti