Solata s fižolovo kremo

Priprava 1:

1. Fižol 4 ure namakajte.

2. Fižol kuhajte 30 minut.

3. K fižolu dodajte lovorjev list.

4. Solite.

5. Segrejte ponev.

6. Vlijte vanjo nekaj oljčnega olja.

7. Nasekljajte šalotko in jo dajte v ponev.

8. Dodajte na tenko narezano korenje.

9. Narežite por na kolobarje, ga operite in dodajte v ponev.

12. Premešajte.

13. Dodajte česen.

14. Popražite zelenjavo.

15. Dodajte malo timijana.

16. Dodajte fižol skupaj z vodo v kateri se je kuhal.

17. Nekaj fižola odcedite in ga prihranite za kasneje.

18. Zelenjavo kuhajte na majhnem ognju še nekaj minut.

19. Pretlačite jo s paličnim mešalnikom.

Priprava 2:

1. Solato operite.

2. Jajca kuhajte v kropu 5 minut.

3. Ohladite jih pod mrzlo vodo.

3. Jajca olupite.

4. Prerežite jih na pol.

5. V ponvi segrejte mast.

6. Dodajte kis.

7. Solite.

Priprava 3:

1. Solato naložite v skledo in jo prelijte s kisom in mastjo.

Postrezite: na krožnik položite jedilno žlico fižolovega pireja in nanj

naložite solato. Po vrhu solate položite jajce in potresite z nekaj celega

kuhanega fižola.

sestavine

  • Sestavine200 g sivega fižola siljen radič njivski radič motovilec vse solate skupaj cca 250 g 1 list lovorja sol Kotanyi 0.5 pora 1 šalotka 1 strok česna 1 korenje 4 jajca oljčno olje svež timijan 50 ml kisa 1 jedilna žlica svinjske masti

Priprava