Solata iz piščanca, avokada in slanine
Recept je iz: Mary Berry
Solata iz piščanca, avokada in slanine
sestavine
- Za preliv iz jogurta in pehtrana
- 30 ml naravnega jogurta
- ½ limone, samo sok
- 1 žlica nasekljanih listov pehtrana
- 2 majhni mladi čebuli, fino narezani
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 čajna žlička sladkorja v prahu
- 2 čajni žlički vinskega kisa
- Sol in sveže mlet črn poper
- Za solato
- 1 kuhan piščanec brez kože, meso narezano na kose
- 6 rezin dimljene slanine
- 2 glavi solate, listi ločeni
- 50 g rukole
- 2 majhna avokada, narezana
- 25 g bučnih semen, popečenih
- Sol in sveže mlet črn poper
Priprava
- Za preliv iz jogurta in pehtrana damo vse sestavine v skledo. Začinimo s soljo in poprom. Prelivu dodamo kuhanega piščanca in ga oblijemo z mešanico. Pokrijemo in pustimo marinirati v hladilniku za 2 uri ali čez noč.
- V pečici ali v ponvi popečemo slanino do hrustljavega in zlatorjavega. Damo na stran na kos papirnate brisačke. Ko se ohladi, narežemo na majhne kose.
- Na velikem krožniku tesno skupaj razporedimo dva ali tri liste solate, da dobimo obliko skodelice. Okrasimo z nekaj listi rukole. Ponovimo, da dobimo šest skodelic iz solate, razporejenih v krogu, da bo videti kot venček.
- Na vrh nadevamo piščančjo solato. Na vrh piščanca položimo avokado. Potresemo z bučnimi semeni in koščki slanine. Začinimo s soljo in poprom ter postrežemo.
- Nasvet o receptu
- Piščanca lahko mariniramo do 24 ur vnaprej, pripravimo pa 2 uri vnaprej.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata s poširanimi jajci
Recepti Sara La Fountain
Solata iz špinače in endivije s slanino
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Korenčkova solata z ingverjem
Recepti Rachel Allen
Solata s pečeno muškatno bučo in kruhki
Recepti Skutin sufle z mariniranimi agrumi in karamelno omako
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Gabriele Sponza
Solata caprese s koromačem
Recepti Gabriele Sponza
Solata roka
Recepti Nadia in Merijn
Tople maroške solate
Recepti Donna Hay
Solata iz popečenih paradižnikov