Solata iz piščanca, avokada in slanine

sestavine

  • Za preliv iz jogurta in pehtrana
  • 30 ml naravnega jogurta
  • ½ limone, samo sok
  • 1 žlica nasekljanih listov pehtrana
  • 2 majhni mladi čebuli, fino narezani
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 1 čajna žlička sladkorja v prahu
  • 2 čajni žlički vinskega kisa
  • Sol in sveže mlet črn poper
  • Za solato
  • 1 kuhan piščanec brez kože, meso narezano na kose
  • 6 rezin dimljene slanine
  • 2 glavi solate, listi ločeni
  • 50 g rukole
  • 2 majhna avokada, narezana
  • 25 g bučnih semen, popečenih
  • Sol in sveže mlet črn poper

Priprava

  • Za preliv iz jogurta in pehtrana damo vse sestavine v skledo. Začinimo s soljo in poprom. Prelivu dodamo kuhanega piščanca in ga oblijemo z mešanico. Pokrijemo in pustimo marinirati v hladilniku za 2 uri ali čez noč.
  • V pečici ali v ponvi popečemo slanino do hrustljavega in zlatorjavega. Damo na stran na kos papirnate brisačke. Ko se ohladi, narežemo na majhne kose.
  • Na velikem krožniku tesno skupaj razporedimo dva ali tri liste solate, da dobimo obliko skodelice. Okrasimo z nekaj listi rukole. Ponovimo, da dobimo šest skodelic iz solate, razporejenih v krogu, da bo videti kot venček.
  • Na vrh nadevamo piščančjo solato. Na vrh piščanca položimo avokado. Potresemo z bučnimi semeni in koščki slanine. Začinimo s soljo in poprom ter postrežemo.
  • Nasvet o receptu
  • Piščanca lahko mariniramo do 24 ur vnaprej, pripravimo pa 2 uri vnaprej.

Sorodni recepti

Poglej vse