Solata iz mlade vezivke in mandljev

Solata iz mlade vezivke in mandljev

Opis

Priprava

Mandlje 8-10 minut pražimo na pekaču z oljčnim oljem in soljo.

Mlado vezivko narežemo in damo v skledo.

Nanjo damo zeleno in brusnice, na drobne palčke narezani jabolki in sok ene limone.

Za preliv premešamo jogurt s strtim strokom česna, soljo, poprom, oljčnim oljem dijonsko gorčico, oljčnim oljem in grobozrnato gorčico.

Solato začinimo s prelivom, potresemo s praženimi mandlji, pretresemo in postrežemo.


sestavine

Sestavine

  • 120 g grobo nasekljanih praženih mandljev
  • 1 žlička oljčnega olja
  • 2 glavici narezane mlade vezivke
  • majhna zelena (uporabimo notranji zeleni del)
  • drobno
  • 100 g suhih brusnic
  • 2 zeleni jabolki
  • narezani na tanke palčke
  • sok ene limone

Preliv

  • 0.5 skodelice jogurta
  • 1 strok česna
  • 0.25 žličke soli
  • 0.25 žličke črnega mletega popra
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 žlička grobozrnate gorčice

Sorodni recepti