Priprava:

Gamberom odstranimo oklep in iz repa odstranimo črevo. Glave na hitro popražimo v ponvi in zalijemo z belim vinom. Ko alkohol izhlapi, dodamo malo vode in kuhamo 5 min.  (sestavine čim bolj izkoristimo). Glave stisnemo s pasirko za krompir, v stekleno posodo, v kateri bomo zmešali preliv.

Repke gamberov na hitro blanširamo v blago posoljeni vodi. Po 3 do 4 minutah jih odstranimo in ohladimo.

Endivjo operemo pod tekočo mrzlo vodo in odcedimo.

Mlado čebulo in zeleno narežemo na drobne koščke.

V stekleni posodi z ekstraktom iz glav zmešamo sok pol limone, nasekljan peteršilj, par listkov svežega origana, 1 žlico samoborske moštarde in oljčno olje.

V skledico položimo liste hrustljave endivje. Na solato položimo repke gamberov, potresemo z nasekljano zeleno in mlado čebulo. Na koncu prelijemo s prelivom.

sestavine

  • Sestavine
  • sok pol limone
  • 1 šopek peteršilja
  • svež origano
  • 1 žlica samoborske moštarde (pikantna omaka iz zdrobljene gorčice
  • ki jo skuhajo v grozdnem džemu)
  • oljčno olje
  • 600 g gamberi
  • 250 g solata endivija
  • 1 šopek mlade čebule
  • 1 steblo zelene
  • sol/poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse