SOLATA IZ GAMBEROV Z MOŠTARDO, ENDIVJO, MLADO ČEBULO IN ZELENO
Recept je iz: David Skoko
Priprava:
Gamberom odstranimo oklep in iz repa odstranimo črevo. Glave na hitro popražimo v ponvi in zalijemo z belim vinom. Ko alkohol izhlapi, dodamo malo vode in kuhamo 5 min. (sestavine čim bolj izkoristimo). Glave stisnemo s pasirko za krompir, v stekleno posodo, v kateri bomo zmešali preliv.
Repke gamberov na hitro blanširamo v blago posoljeni vodi. Po 3 do 4 minutah jih odstranimo in ohladimo.
Endivjo operemo pod tekočo mrzlo vodo in odcedimo.
Mlado čebulo in zeleno narežemo na drobne koščke.
V stekleni posodi z ekstraktom iz glav zmešamo sok pol limone, nasekljan peteršilj, par listkov svežega origana, 1 žlico samoborske moštarde in oljčno olje.
V skledico položimo liste hrustljave endivje. Na solato položimo repke gamberov, potresemo z nasekljano zeleno in mlado čebulo. Na koncu prelijemo s prelivom.
sestavine
- Sestavine
- sok pol limone
- 1 šopek peteršilja
- svež origano
- 1 žlica samoborske moštarde (pikantna omaka iz zdrobljene gorčice
- ki jo skuhajo v grozdnem džemu)
- oljčno olje
- 600 g gamberi
- 250 g solata endivija
- 1 šopek mlade čebule
- 1 steblo zelene
- sol/poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače