Solata iz buč in kozjega sira

Solata iz buč in kozjega sira

Opis

Priprava:

1.  Bučo narežite na majhne kocke in jih položite v pekač s 100 ml vode, gorčico, medom, maslom, limoninim sokom in soljo po okusu. Kuhajte pokrito 15-20 minut, dokler se sestavine ne zmehčajo. Pustite, da se ohladi.

2.  Prepražite pinjole v suhi ponvi in pustite, da se ohladijo.     

3.  Preliv naredite, tako da zmešate olivno olje, kis in med. Dodajte pomarančno lupino in malo stisnjenega soka, naseklano šalotko, česen v prahu, čili in sol po okusu. Dobro premešajte.    

4.   Narežite radič in združite z narezano solato in mlado špinačo.     

5.   Sir narežite na rezine in ga popecite na visoki temperaturi z obeh strani.   

6. Solato prelijte s prelivom. Okrasite s sirom, bučo in praženimi pinjolami.    

sestavine

Sestavine

  • 300 g rumene buče
  • 400 g kozjega sira Ribler
  • 100 g mlade špinače
  • 1 solata
  • 0.5 glava radiča
  • 80 g pinjol
  • 1 jedilna žlica medu
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • 1 jedilna žlica gorčice Old Style
  • 20 g masla
  • sol po okusu

Za preliv

  • 80 ml olivnega olja
  • 30 ml belega vinskega kisa
  • 1 pomaranča
  • 1 žlička medu
  • 1 šalotka
  • 1 ščepec čilija (brez semen)
  • sol po okusu

Sorodni recepti