Solata fatuš

Solata fatuš

Opis

Priprava:

1. Kumaro operemo in narežemo na grobe kose. Izberemo lepe zrele paradižnike in jih narežemo na kose. Če uporabljamo paradižnik češnjevec, ga narežemo na polovice. Mlado čebulo narežemo na obročke, zeleno solato pa na trakove. Zelenjavo damo v posodo.

2. Liste peteršilja, mete in pehtrana natrgamo in jih damo v posodo. Dodamo tolščak (če ga nimamo, uporabimo tanko narezane redkvice). Potresemo s semeni granatnega jabolka.

3. Za preliv olupimo česen in ga pretlačimo s stiskalnico. Dodamo melaso iz granatnega jabolka, sumak, sol in oljčno olje. Količine določimo po lastnem okusu. Dobro premešamo.

4. Piti razpremo in tako ločimo sloje, da dobimo tanke kose. Kruh postavimo v segreto pečico na 170 stopinj in pečemo nekaj minut. Ko je še topel, ga potresemo s sumakom in soljo.

5. Solato prelijemo s prelivom in dobro premešamo z rokami. Popečeni kruh nadrobimo po solati.

sestavine

Za solato

  • 1 kumara
  • 500 g paradižnika
  • 6 mladih čebul
  • 1 šopek peteršilja
  • 0.5 šopka mete
  • 1 šopek pehtrana
  • 1 pest tolščaka
  • 1 zelena solata
  • 2 arabski piti
  • 1 granatno jabolko
  • začimba sumak
  • sol

Za preliv

  • 1 strok česna
  • melasa iz granatnega jabolka
  • oljčno olje
  • začimba sumak
  • sol

Sorodni recepti