Solata fatuš
Recept je iz: Nadia in Merijn

Priprava:
1. Kumaro operemo in narežemo na grobe kose. Izberemo lepe zrele paradižnike in jih narežemo na kose. Če uporabljamo paradižnik češnjevec, ga narežemo na polovice. Mlado čebulo narežemo na obročke, zeleno solato pa na trakove. Zelenjavo damo v posodo.
2. Liste peteršilja, mete in pehtrana natrgamo in jih damo v posodo. Dodamo tolščak (če ga nimamo, uporabimo tanko narezane redkvice). Potresemo s semeni granatnega jabolka.
3. Za preliv olupimo česen in ga pretlačimo s stiskalnico. Dodamo melaso iz granatnega jabolka, sumak, sol in oljčno olje. Količine določimo po lastnem okusu. Dobro premešamo.
4. Piti razpremo in tako ločimo sloje, da dobimo tanke kose. Kruh postavimo v segreto pečico na 170 stopinj in pečemo nekaj minut. Ko je še topel, ga potresemo s sumakom in soljo.
5. Solato prelijemo s prelivom in dobro premešamo z rokami. Popečeni kruh nadrobimo po solati.
sestavine
- Za solato1 kumara 500 g paradižnika 6 mladih čebul 1 šopek peteršilja 0.5 šopka mete 1 šopek pehtrana 1 pest tolščaka 1 zelena solata 2 arabski piti 1 granatno jabolko začimba sumak solZa preliv1 strok česna melasa iz granatnega jabolka oljčno olje začimba sumak sol
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata s poširanimi jajci
Recepti Sara La Fountain
Solata iz špinače in endivije s slanino
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Korenčkova solata z ingverjem
Recepti Rachel Allen
Solata s pečeno muškatno bučo in kruhki
Recepti Skutin sufle z mariniranimi agrumi in karamelno omako
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Gabriele Sponza
Solata caprese s koromačem
Recepti Gabriele Sponza
Solata roka
Recepti Nadia in Merijn
Tople maroške solate
Recepti Donna Hay
Solata iz popečenih paradižnikov