SLIVOVI CMOKI

sestavine

  • Sestavine:
  • krompir 500 g
  • 100 g ostre moke
  • sol
  • 1 jajce
  • 1 kg sliv
  • cimet
  • sladkor 200 g
  • krušne drobtine 200 g
  • slivov džem 100 g
  • maslo 50 g
  • olje 50 g

Priprava

  • Krompir olupimo, operemo in v slanem kropu kuhamo 15 do 20 minut.
  • Slive operemo, odstranimo koščice, posladkamo, dodamo cimet in premešamo.
  • Kuhan krompir damo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 160 stopinj. Pečico ugasnemo in krompir pustimo notri 15 minut, da se osuši.
  • Iz osušenega krompirja naredimo pire in ga ohladimo.
  • V vsako slivo damo žličko džema.
  • H krompirju dodamo moko in jajce ter zamesimo testo.
  • Testo razvaljamo 1 cm debelo in narežemo dovolj velike kvadrate, da bomo vanje lahko ovili slivo.
  • Cmoke kuhamo par minut v slanem kropu (ne preveč cmokov naenkrat), dokler ne splavajo na površino. Ko splavajo, jih kuhamo še 2 minuti.
  • Maslo premešamo s preostankom sladkorja s cimetom, dodamo drobtine in zmes stresemo v ponev.
  • Odcejene cmoke na hitro karameliziramo v ponvi z drobtinami, sladkorjem, maslom in cimetom ter postrežemo

Sorodni recepti

Poglej vse