Sorodna oddaja:Nina Babić: Moja francoska pekarnaOglejte si jo: Torek 19 November ob 13:00 | Torek 19 November ob 13:30

Opis

Slane princeske z nadevom iz kozjega sira in orehov

Priprava

  1. Za skorjico v skledi mešalnika zmešajte maslo, sladkor v prahu, parmezan in sol. Stepajte s široko metlico, dokler se vse ne poveže.
  2. V skledi premešajte pšenično in koruzno moko, potem pa v 2 ali 3 korakih k maslu dodajte suhe sestavine. Mešajte samo toliko, kolikor je treba, da se sestavine povežejo.
  3. Testo položite med dva lista papirja za peko in ga razvaljajte na 2-3 mm. Potem z modelčkom izrežite kroge. Položite jih na pekač ali desko, kjer bodo počakali, dokler jih ne boste rabili.
  4. Za testo za princeske v srednje veliko kozico dajte mleko, vodo, maslo, sladkor in sol ter vse skupaj zavrite. Umaknite z ognja.
  5. V tekočo zmes naenkrat dodajte presejano moko in takoj močno mešajte z metlico, dokler se moka ne vpije.
  6. Kozico vrnite na ogenj in kuhajte približno minuto, vmes pa ves čas mešajte z lopatko. Testo mora biti malo bolj suho.
  7. Prestavite ga v skledo mešalnika, nastavite širok nastavek za testo in pustite, da se malo ohladi. Ubijte jajca in jih dajte na stran. 30 sekund mešajte testo na srednji hitrosti, potem pa jo zmanjšajte in začnite dodajati jajca.
  8. Ko je zmes enakomerna, mešalnik izklopite in odstranite nastavek, testo poberite z robov skledite in pojdite skozenj z nastavkom. Če je prave teksture, bo z nastavka viselo v obliki črke V, ko ga dvignete.
  9. Pečico segrejte na 200 C. Testo dajte v dresirno vrečko in nastavite okrogel nastavek 1A. Na pekač položite papir za peko. Pecite 12-15 minut, potem pa temperaturo znižajte na 160 C in pecite še 12-15 minut. Pečice ne odpirajte.
  10. Za nadev s kozjim sirom sir zmečkajte in po okusu dodajte sol in poper. Orehe na grobo narežite in jih dodajte k siru. Princeske nadevajte in postrezite.

sestavine

Slana hrustljava skorjica:

  • 175 g omehčanega masla
  • 36 g sladkorja v prahu
  • 36 g nastrganega parmezana
  • 1,5 g soli
  • 103 g moke
  • 102 g koruzne moke

Testo za princeske:

  • 125 g svežega mleka (3,5 %)
  • 125 g vode
  • 110 g masla
  • 3 g sladkorja
  • 2 g soli
  • 140 g presejane moke
  • 220 g jajc (4-5 jajc)

Nadev iz kozjega sira:

  • 200 g mehkega kozjega sira
  • 50 g orehov
  • sol in poper po okusu

Sorodni recepti