Slane princeske z nadevom iz kozjega sira in orehov
Recept je iz: Nina Babić
Slane princeske z nadevom iz kozjega sira in orehov
sestavine
- Slana hrustljava skorjica:
- 175 g omehčanega masla
- 36 g sladkorja v prahu
- 36 g nastrganega parmezana
- 1,5 g soli
- 103 g moke
- 102 g koruzne moke
- Testo za princeske:
- 125 g svežega mleka (3,5 %)
- 125 g vode
- 110 g masla
- 3 g sladkorja
- 2 g soli
- 140 g presejane moke
- 220 g jajc (4-5 jajc)
- Nadev iz kozjega sira:
- 200 g mehkega kozjega sira
- 50 g orehov
- sol in poper po okusu
Priprava
- Za skorjico v skledi mešalnika zmešajte maslo, sladkor v prahu, parmezan in sol. Stepajte s široko metlico, dokler se vse ne poveže.
- V skledi premešajte pšenično in koruzno moko, potem pa v 2 ali 3 korakih k maslu dodajte suhe sestavine. Mešajte samo toliko, kolikor je treba, da se sestavine povežejo.
- Testo položite med dva lista papirja za peko in ga razvaljajte na 2-3 mm. Potem z modelčkom izrežite kroge. Položite jih na pekač ali desko, kjer bodo počakali, dokler jih ne boste rabili.
- Za testo za princeske v srednje veliko kozico dajte mleko, vodo, maslo, sladkor in sol ter vse skupaj zavrite. Umaknite z ognja.
- V tekočo zmes naenkrat dodajte presejano moko in takoj močno mešajte z metlico, dokler se moka ne vpije.
- Kozico vrnite na ogenj in kuhajte približno minuto, vmes pa ves čas mešajte z lopatko. Testo mora biti malo bolj suho.
- Prestavite ga v skledo mešalnika, nastavite širok nastavek za testo in pustite, da se malo ohladi. Ubijte jajca in jih dajte na stran. 30 sekund mešajte testo na srednji hitrosti, potem pa jo zmanjšajte in začnite dodajati jajca.
- Ko je zmes enakomerna, mešalnik izklopite in odstranite nastavek, testo poberite z robov skledite in pojdite skozenj z nastavkom. Če je prave teksture, bo z nastavka viselo v obliki črke V, ko ga dvignete.
- Pečico segrejte na 200 C. Testo dajte v dresirno vrečko in nastavite okrogel nastavek 1A. Na pekač položite papir za peko. Pecite 12-15 minut, potem pa temperaturo znižajte na 160 C in pecite še 12-15 minut. Pečice ne odpirajte.
- Za nadev s kozjim sirom sir zmečkajte in po okusu dodajte sol in poper. Orehe na grobo narežite in jih dodajte k siru. Princeske nadevajte in postrezite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami