Slana polenta Annabel Langbein
Recept je iz: Annabel Langbein
V veliki posodi z debelim dnom zavremo mleko in jušno osnovo. V počasnem curku dodamo polento in ves čas mešamo. Dodamo sol, muškatni orešček in poper. Mešamo, dokler se polenta ne začne gostiti, potem še na majhnem ognju kuhamo 3-4 minute.
Odstavimo z ognja in vmešamo parmezan. Pokapamo z zeliščnim oljem ali žajbljevim maslom. Takoj postrežemo. Če nam polente ostane, pustimo, da se ohladi in strdi. Nato jo lahko narežemo in popečemo na žaru, ocvremo, popečemo v ponvi ali pečici.
Recept je iz nove serije Annabel Langbein: Okusno in naravno vse leto. Več receptov Annabel Langbein najdete na: annabel-langbein.com
sestavine
- Sestavine750 ml mleka 750 ml dobre piščančje jušne osnove 50 g masla 250 g instantne polente 2 žlički soli 1 velik ščep muškatnega oreščka 1 ščep mletega belega popra 90 g naribanega parmezana zeliščno olje ali žajbljevo maslo po želji
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti