Slana polenta Annabel Langbein

Slana polenta Annabel Langbein

Opis

V veliki posodi z debelim dnom zavremo mleko in jušno osnovo. V počasnem curku dodamo polento in ves čas mešamo. Dodamo sol, muškatni orešček in poper. Mešamo, dokler se polenta ne začne gostiti, potem še na majhnem ognju kuhamo 3-4 minute.

 

Odstavimo z ognja in vmešamo parmezan. Pokapamo z zeliščnim oljem ali žajbljevim maslom. Takoj postrežemo. Če nam polente ostane, pustimo, da se ohladi in strdi. Nato jo lahko narežemo in popečemo na žaru, ocvremo, popečemo v ponvi ali pečici.

 

Recept je iz nove serije Annabel Langbein: Okusno in naravno vse leto. Več receptov Annabel Langbein najdete na: annabel-langbein.com

 

sestavine

Sestavine

  • 750 ml mleka
  • 750 ml dobre piščančje jušne osnove
  • 50 g masla
  • 250 g instantne polente
  • 2 žlički soli
  • 1 velik ščep muškatnega oreščka
  • 1 ščep mletega belega popra
  • 90 g naribanega parmezana
  • zeliščno olje ali žajbljevo maslo po želji

Sorodni recepti