Sladoled s svežimi česšnjami in medlarjem (mušmul)
Priprava:

Ubijte jajca in ločite rumenjake od beljakov. Stepajte beljake dokler ne
nastane "sneg". Stepite rumenjake v kremasto zmes in dodaje sladkor.
Stepite sladko smetano. Na rahlo zmešajte rumenjake, sneg in sladko
smetano. Zmes naložite v lepe skodelice, vendar ne do vrha.
Izkoščičite češnje in jih položite na prvo plast zmesi v skodelicah, ter jih
prekrijte z drugo plastjo zmesi. Skodelice postavite v zamrzovlanik.
Očistite medlarje in jih dajte v kozico ter dodajte maslo.Segrejte. Pretlačite,
da dobite omako. Dodajte nasekljan timijan.
Sladoled postrezite prelit z omako iz medlarjev in okrašen z vloženimi
figami.
Dober tek!

sestavine

  • Sestavine2 jajci Sladka smetana sladkor češnje medlar maslo sveži timijan vložene fige

Priprava