Sladoled s kremnim sirom in malinovim sirupom od Vakline Aleksieve
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Priprava:
1. Kremni sir in sladkano kondenzirano mleko stepamo, dokler ne dobimo gladke homogene zmesi. Dodamo dobro ohlajeno smetano in mešamo, dokler se ne zgosti.
2. Sestavine za sirup zavremo, precedimo in pustimo, da se ohladi.
3. Zmes za sladoled razporedimo v modle za karamelno kremo, po površju nalijemo sirup, nato pa še en sloj zmesi za sladoled. Če hočemo marmorni učinek, z žlico pomešamo od dna navzgor.
4. Pustimo v zamrzovalniku brez mešanja, dokler se ne strdi, približno 2 do 4 ure.
sestavine
- Za sladoled175 g kremnega sira 1 pločevinka sladkanega kondenziranega mleka 200 ml sladke smetane živalskega izvoraZa sirup250 g malin ali drugih gozdnih sadežev 2.5 žlice sladkorja
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Cordon bleu z bešamelom
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata z nadevanimi hruškami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina z belo čokolado
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Karamelna mousse torta
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Torta Moka
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Božični tartufi
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Piškotne svečke
Recepti