Sladkarije z banano in oreški pekan
Recept je iz: Rudolph van Veen

Priprava:
1. Stopljeno maslo stepamo s sladkorjem. Vaniljev strok vzdolžno zarežemo in postrgamo sredico. Dodamo cimet in vaniljo, ne da bi ugasnili mešalnik. Začinimo s ščepcem soli.
2. Ob neprekinjenem mešanju dodamo jajce. Banano olupimo, nalomimo na kose in pretlačimo z vilicami. Dodamo jo v zmes. Zmešamo do homogenosti.
3. Moko pomešamo s pecilnim praškom. Dodamo jo v zmes in mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Na koncu dodamo še narezane oreške pekan. Premešamo.
4. Na plitvem pekaču, obloženim s papirjem za peko, z žlico za sladoled oblikujemo kupčke na dovolj veliki razdalji drug od drugega. Sladkarije pečemo 15 minut v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah.
5. Čokolado stopimo na vodni kopeli in temperiramo. Prelijemo jo v tulec iz papirja za peko, ki mu tanko odrežemo vrh. Ohlajene sladkarije okrasimo s tankimi črtami čokolade.
sestavine
- 125 g stopljenega masla 175 g belega sladkorja iz sladkornega trsa 1 žlička cimeta 1 ščepec soli 1 jajce 1 strok vanilije 200 g moke 1 žlička pecilnega praška 100 g oreškov pekan 100 g temne čokolade 1 banana
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Teksaško-mehiški koruzni kruh
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Avstrijski šarkelj z banano in kokosom
Recepti Rudolph van Veen
Italijanska krompirjeva solata
Recepti Rudolph van Veen
Torta z jogurtom in s pomarančami
Recepti Rudolph van Veen
Pite s sladko čebulo in figami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Rudolph van Veen
Torta z limonino kremo in s čokolado
Recepti Rudolph van Veen
Slana torta z olivami