Sladkarije z banano in oreški pekan

Priprava:

1. Stopljeno maslo stepamo s sladkorjem. Vaniljev strok vzdolžno zarežemo in postrgamo sredico. Dodamo cimet in vaniljo, ne da bi ugasnili mešalnik. Začinimo s ščepcem soli.

2. Ob neprekinjenem mešanju dodamo jajce. Banano olupimo, nalomimo na kose in pretlačimo z vilicami. Dodamo jo v zmes. Zmešamo do homogenosti.

3. Moko pomešamo s pecilnim praškom. Dodamo jo v zmes in mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Na koncu dodamo še narezane oreške pekan. Premešamo.

4. Na plitvem pekaču, obloženim s papirjem za peko, z žlico za sladoled oblikujemo kupčke na dovolj veliki razdalji drug od drugega. Sladkarije pečemo 15 minut v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah.

5. Čokolado stopimo na vodni kopeli in temperiramo. Prelijemo jo v tulec iz papirja za peko, ki mu tanko odrežemo vrh.  Ohlajene sladkarije okrasimo s tankimi črtami čokolade.

sestavine

  • 125 g stopljenega masla 175 g belega sladkorja iz sladkornega trsa 1 žlička cimeta 1 ščepec soli 1 jajce 1 strok vanilije 200 g moke 1 žlička pecilnega praška 100 g oreškov pekan 100 g temne čokolade 1 banana

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse