Opis

Način priprave:

1. Zmešamo vodo, vino, sladkor in začimbe ter kuhamo 5 minut.

2. Bučo narežemo na enake rezine, debele okrog 1,5 cm.

3. Bučo kuhamo v sladki vodi dokler se ne zmehča.

4. Ohlajeno bučo z modli za piškote zrežemo v želene oblike.

5. Čokolado stopimo na vodni kopeli.

6. Kose ohlajene in posušene buče namočimo v čokolado in pustimo na papirju, da se strdijo.

7. Okrasimo s stopljeno belo čokolado.

sestavine

  • 200 g buče
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 skodelica črnega vina
  • 1 skodelica vode
  • 1 lupina limone
  • 2.5 zrna pimenta
  • 2.5 semen kardamoma
  • cimet po želji
  • 1 zavojček vanilije
  • 100 g temne čokolade
  • 50 g bele čokolade

Sorodni recepti