Sladkarije „Halloween“

Način priprave:

1. Zmešamo vodo, vino, sladkor in začimbe ter kuhamo 5 minut.

2. Bučo narežemo na enake rezine, debele okrog 1,5 cm.

3. Bučo kuhamo v sladki vodi dokler se ne zmehča.

4. Ohlajeno bučo z modli za piškote zrežemo v želene oblike.

5. Čokolado stopimo na vodni kopeli.

6. Kose ohlajene in posušene buče namočimo v čokolado in pustimo na papirju, da se strdijo.

7. Okrasimo s stopljeno belo čokolado.

sestavine

  • 200 g buče 1 skodelica sladkorja 1 skodelica črnega vina 1 skodelica vode 1 lupina limone 2.5 zrna pimenta 2.5 semen kardamoma cimet po želji 1 zavojček vanilije 100 g temne čokolade 50 g bele čokolade

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse