Sladka čebula z obaro iz leče

sestavine

  • Velika pest narezane nedimljene slanine ali pancete
  • 4 srednje čebule
  • 3 majhne korenčke
  • ½ čajne žličke blage paprike
  • ½ čajne žličke mletega cimeta
  • ½ muškatnega oreščka, naribanega
  • 300 g zelene leče
  • 500 ml jušne osnove
  • Pest peteršilja
  • Kos masla
  • 100 g kisle smetane crème fraîche

Priprava

  • Slanino ali panceto popražimo v globoki ponvi na srednjem ognju, da spusti maščobo. Na grobo nasekljamo dve čebuli in ju dodamo v ponev. Korenje narežemo na kose in ga dodamo v ponev. Pokrijemo in pustimo dušiti nekaj minut. Dodamo papriko in cimet, nato pa naribamo ½ muškatnega oreščka. Dodamo lečo, jušno osnovo in 500 ml vode, pokrijemo in pustimo 30 minut ali dokler se leča ne zmehča.
  • Medtem ko se to počasi kuha narežemo preostali dve čebuli in ju v ločeni ponvi na maslu popražimo do zlate barve. Okrasimo z naribanim muškatnim oreščkom.
  • Nazadnje leči dodamo še pest narezanega peteršilja. Postrežemo z nekaj smetane crème fraiche, na vrh pa položimo karamelizirano čebulo.

Sorodni recepti

Poglej vse