Opis

Sladka čebula z obaro iz leče

Priprava

  1. Slanino ali panceto popražimo v globoki ponvi na srednjem ognju, da spusti maščobo. Na grobo nasekljamo dve čebuli in ju dodamo v ponev. Korenje narežemo na kose in ga dodamo v ponev. Pokrijemo in pustimo dušiti nekaj minut. Dodamo papriko in cimet, nato pa naribamo ½ muškatnega oreščka. Dodamo lečo, jušno osnovo in 500 ml vode, pokrijemo in pustimo 30 minut ali dokler se leča ne zmehča.
  2. Medtem ko se to počasi kuha narežemo preostali dve čebuli in ju v ločeni ponvi na maslu popražimo do zlate barve. Okrasimo z naribanim muškatnim oreščkom.
  3. Nazadnje leči dodamo še pest narezanega peteršilja. Postrežemo z nekaj smetane crème fraiche, na vrh pa položimo karamelizirano čebulo.

sestavine

  • Velika pest narezane nedimljene slanine ali pancete
  • 4 srednje čebule
  • 3 majhne korenčke
  • ½ čajne žličke blage paprike
  • ½ čajne žličke mletega cimeta
  • ½ muškatnega oreščka, naribanega
  • 300 g zelene leče
  • 500 ml jušne osnove
  • Pest peteršilja
  • Kos masla
  • 100 g kisle smetane crème fraîche

Sorodni recepti