Sladka čebula z obaro iz leče
Recept je iz: Nigel Slater
Sladka čebula z obaro iz leče
sestavine
- Velika pest narezane nedimljene slanine ali pancete
- 4 srednje čebule
- 3 majhne korenčke
- ½ čajne žličke blage paprike
- ½ čajne žličke mletega cimeta
- ½ muškatnega oreščka, naribanega
- 300 g zelene leče
- 500 ml jušne osnove
- Pest peteršilja
- Kos masla
- 100 g kisle smetane crème fraîche
Priprava
- Slanino ali panceto popražimo v globoki ponvi na srednjem ognju, da spusti maščobo. Na grobo nasekljamo dve čebuli in ju dodamo v ponev. Korenje narežemo na kose in ga dodamo v ponev. Pokrijemo in pustimo dušiti nekaj minut. Dodamo papriko in cimet, nato pa naribamo ½ muškatnega oreščka. Dodamo lečo, jušno osnovo in 500 ml vode, pokrijemo in pustimo 30 minut ali dokler se leča ne zmehča.
- Medtem ko se to počasi kuha narežemo preostali dve čebuli in ju v ločeni ponvi na maslu popražimo do zlate barve. Okrasimo z naribanim muškatnim oreščkom.
- Nazadnje leči dodamo še pest narezanega peteršilja. Postrežemo z nekaj smetane crème fraiche, na vrh pa položimo karamelizirano čebulo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Sara La Fountain
Gurmanska juha z lososom
Recepti Roberta Pagnier
Juha iz bučk z brusketi
Recepti Juha iz rdeče paprike s parmezanovim kruhom
Recepti Juha iz pečene paprike in paradižnika
Recepti Juha iz ohrovta in rdeče pese
Recepti Rudolph van Veen
Malteška ribja obara, Aliota
Recepti Gabriele Sponza
Juha s suhim mesom in bučo
Recepti Gabriele Sponza
Lubenična juha z meto
Recepti Nenad Veljković
Jagnječa obara
Recepti Filipa Vacondeus
Juha s školjkami "coquinhas"