Sladica z bučo in oljčnim oljem

sestavine

  • 200 g moke
  • 5.3 g pecilnega praška
  • 2 g sode bikarbone
  • 4 g soli
  • 1.1 g muškatnega oreščka (1 žlička)
  • 1.8 g cimeta (1 žlička)
  • 1.5 g mletih klinčkov (1 žlička)
  • 1.5 g suhega ingverja (1/2 žličke)
  • 60 g masla
  • 200 g sladkorja
  • 260 g bučnega pireja
  • 40 g vode
  • 60 g oljčnega olja
  • 2 veliki jajci (s sobne temperature)
  • Maslo in moka za posodo
  • Za posip:
  • Surova bučna semena
  • Rjavi sladkor
  • Groba morska sol

Priprava

  • V posodi stopite maslo.
  • Zmešajte moko, ingver, klinčke, muškatni orešček, cimet, sol, sodo bikarbono in pecilni prašek. Dobro premešajte. 
  • V posodo stoječega mešalnika dajte vodo, oljčno olje, bučkin pire, sladkor in stopljeno maslo.
  • Počasi mešajte, dodajte stopljeno maslo, jajca enega za drugim. Mešajte, da se sestavine dobro povežejo.
  • Moko dodajte v treh korakih. Izklopite mešalnik, dodajte moko, mešajte počasi do homogene strukture. Ponovite. Ne mešajte predolgo, saj sladica ne bo lepo vzhajala.
  • Pečico segrejte na 180 stopinj. Testo zlijte v podolgovat pekač, ki ste ga predhodno namastili in pomokali. Posujte z semeni bučk, rjavim sladkorjem in majhnim ščepcem soli.
  • Pecite 30 minut oziroma dokler lesena palčka, s katero prebodete testo, ne pride ven čista.
  • *Pecite v pečici brez ventilatorja.

Sorodni recepti

Poglej vse