Sorodna oddaja:Nina Babić: Moja francoska pekarnaOglejte si jo: Sobota 16 November ob 21:00 | Sobota 16 November ob 21:30

Opis

Sladica z bučo in oljčnim oljem

Priprava

  1. V posodi stopite maslo.
  2. Zmešajte moko, ingver, klinčke, muškatni orešček, cimet, sol, sodo bikarbono in pecilni prašek. Dobro premešajte. 
  3. V posodo stoječega mešalnika dajte vodo, oljčno olje, bučkin pire, sladkor in stopljeno maslo.
  4. Počasi mešajte, dodajte stopljeno maslo, jajca enega za drugim. Mešajte, da se sestavine dobro povežejo.
  5. Moko dodajte v treh korakih. Izklopite mešalnik, dodajte moko, mešajte počasi do homogene strukture. Ponovite. Ne mešajte predolgo, saj sladica ne bo lepo vzhajala.
  6. Pečico segrejte na 180 stopinj. Testo zlijte v podolgovat pekač, ki ste ga predhodno namastili in pomokali. Posujte z semeni bučk, rjavim sladkorjem in majhnim ščepcem soli.
  7. Pecite 30 minut oziroma dokler lesena palčka, s katero prebodete testo, ne pride ven čista.

 

*Pecite v pečici brez ventilatorja.

sestavine

  • 200 g moke
  • 5.3 g pecilnega praška
  • 2 g sode bikarbone
  • 4 g soli
  • 1.1 g muškatnega oreščka (1 žlička)
  • 1.8 g cimeta (1 žlička)
  • 1.5 g mletih klinčkov (1 žlička)
  • 1.5 g suhega ingverja (1/2 žličke)
  • 60 g masla
  • 200 g sladkorja
  • 260 g bučnega pireja
  • 40 g vode
  • 60 g oljčnega olja
  • 2 veliki jajci (s sobne temperature)
  • Maslo in moka za posodo

Za posip:

  • Surova bučna semena
  • Rjavi sladkor
  • Groba morska sol

Sorodni recepti