Priprava:

1. Skorja: Raztopimo maslo. V posodi zmešamo zmlete orehe, rjavi in vanilijev sladkor. Dodamo stopljeno maslo in mešamo, dokler ne dobimo mešanice, ki je podobna mokremu pesku. Po želji lahko dodamo ščepec soli in ponovno zmešamo.

 

2.  Ventilacijsko pečico segrejemo na 180 °C. Okrogli pekač za torto (premer: 24 cm) obložimo s papirjem za peko. Mešanico enakomerno porazdelimo po dnu pekača, jo zgladimo in z rokami poteptamo. Pečemo približno 15 minut, dokler skorja ne postane zlate barve. Vzamemo iz pečice.

 

3.  Krema: V posodi stepemo jajca, pasirano skuto in sladkor, da dobimo puhasto mešanico. 

 

4. Z žlico kremo namažemo po vrhu pečenega biskvita in pečemo 40 minut pri 170 °C, dokler ne nastane zlata skorja. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.  

 

5. Marelice: Sladkor karameliziramo do jantarjeve barve. Marelice narežemo na kocke in jih dodamo v ponev s karamelo. Dobro premešamo, da marelice vpijejo karamelo. Dodamo rožmarinove liste, naribano limetino lupino in sok. Kuhamo na srednjem ognju približno 5 minut, da nastane marmelada. Odstranimo z ognja.

 

6. Marelično marmelado z žlico nadevamo na skutino torto. Okrasimo z rožmarinovimi vršički in naribano limetino lupino. Postrežemo ohlajeno. 

sestavine

  • Za skorjo120 g masla 130 g zmletih orehov 190 g moke 10 g vanilijevega sladkorja 120 g rjavega sladkorja ščepec soliZa kremo4 jajca 600 g pasirane skute 200 g belega sladkorjaZa marelice300 g svežih marelic 10 listov svežega rožmarina 35 g sladkorja 0.5 limeteZa dekoracijo Lupina 05 limete 2.5 rožmarinove vršičke

Priprava