Priprava:

1. Skorja: Maslo segrevamo v posodi na srednjem ognju, dokler ne postane lešnikove barve. Dodamo zdrobljene kekse in dobro premešamo. Okrogli pekač za torto (premer: 24 cm) obložimo s papirjem za peko. Mešanico enakomerno porazdelimo po dnu pekača in z rokami poteptamo. Postavimo v hladilnik.

 

2. Z električnim mešalnikom stepemo skuto in maslo. Dodamo sladkor v prahu in premešamo. Na koncu dodamo še Mascarpone in ponovno premešamo. Mešanico razdelimo na enakomerni polovici. Kremo nanesemo na ohlajene kekse in zgladimo. Postavimo v hladilnik in počakamo, da se krema strdi.

 

3. Maline drobno nasekljamo in jih zmešamo s preostalo kremo. Malinovo kremo nanesemo na ohlajeno belo kremo. Zgladimo in počakamo, da se ohladi. 

 

4. Preliv: Maline in sladkor pretlačimo ter presejemo. 

 

5. Ohlajeno skutino torto okrasimo s svežimi malinami. Preliv polijemo čez sadje in kremo. Okrasimo z metinimi listi. Postrežemo ohlajeno. 

sestavine

  • Za skorjo350 g zdrobljenih navadnih keksov 150 g maslaZa kremo200 g sira mascarpone 400 g svežega sira 400 g sladkorja v prahu 200 g masla pri sobni temperaturi 200 g malinZa preliv200 g malin 100 g sladkorja v prahuZa dekoracijo sveže maline metine liste

Priprava