SKUŠIN KONFIT Z BUČKAMI
Recept je iz: David Skoko
Priprava:
Skuše očistimo ter odstranimo glave. Prerežemo jih na pol ter zložimo na pekač. Ribe posolimo, dodamo cele češnjevce, korenček, šalotko, prerezano na pol, par strokov česna, vejice rožmarina, poper v zrnu in rezine limone.
Začinjeno ribo prelijemo z oljčnim in rastlinskim oljem v razmerju 1 : 2.
Pekač postavimo v segreto pečico. Peče se 25 minut pri 80ºC.
Bučke olupimo z lupilcem in narežemo na julienne. Sredico bučke narežemo na koščke in popražimo v ponvi z malo šalotke. Solimo in popramo. Po nekaj minutah praženja s paličnim mešalnikom spasiramo kremo iz sredice bučk.
Bučke, narezane na julienne, na hitro popražimo na blago naoljeni ponvi, da ostanejo hrustljave. Začinimo s soljo, poprom in oljčnim oljem.
Postrežemo v globokem krožniku. Na krožnik damo bučno kremo. Nanjo postavimo gnezdece iz bučk, narezanih na julienne. Zraven dodamo 2 polovico konfitirane skuše in okrasimo z zelenjavo, limono in rožmarinom iz konfita.
sestavine
- Sestavine
- 800 g skuš
- 200 g češnjevcev
- 25 g šalotke
- 250 g korenček
- 4 vejice rožmarina
- 4 stroki česna
- sol
- poper v zrnu
- 250 ml oljčno olje
- 500 ml rastlinsko olje
- 1 limona
- 4 bučke
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo