Priprava:

Skuše očistimo ter odstranimo glave. Prerežemo jih na pol ter zložimo na pekač. Ribe posolimo, dodamo cele češnjevce, korenček, šalotko, prerezano na pol, par strokov česna, vejice rožmarina, poper v zrnu in rezine limone.

Začinjeno ribo prelijemo z oljčnim in rastlinskim oljem v razmerju 1 : 2.

Pekač postavimo v segreto pečico. Peče se 25 minut pri 80ºC.

Bučke olupimo z lupilcem in narežemo na julienne. Sredico bučke narežemo na koščke in popražimo v ponvi z malo šalotke. Solimo in popramo. Po nekaj minutah praženja s paličnim mešalnikom spasiramo kremo iz sredice bučk.

Bučke, narezane na julienne, na hitro popražimo na blago naoljeni ponvi, da ostanejo hrustljave. Začinimo s soljo, poprom in oljčnim oljem.

Postrežemo v globokem krožniku. Na krožnik damo bučno kremo. Nanjo postavimo gnezdece iz bučk, narezanih na julienne. Zraven dodamo 2 polovico konfitirane skuše in okrasimo z zelenjavo, limono in rožmarinom iz konfita.

sestavine

  • Sestavine
  • 800 g skuš
  • 200 g češnjevcev
  • 25 g šalotke
  • 250 g korenček
  • 4 vejice rožmarina
  • 4 stroki česna
  • sol
  • poper v zrnu
  • 250 ml oljčno olje
  • 500 ml rastlinsko olje
  • 1 limona
  • 4 bučke

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse