Skuša po mediteransko

Priprava:

1. Veliko skodelico kvinoje stresemo v lonec in zalijemo z veliko količino vroče vode. Začinimo s soljo in polovico limone. Kuhamo deset minut. Kvinojo precedimo, izcedimo limonov sok in limono zavržemo.

2. Uporabimo svežo skušo. Ribe položimo na kos papirja. Zarežemo jih z nožem 1,5 cm do kosti, le na eni strani. Ribe potresemo s soljo, poprom in z mletim koriandrom. Dobro jih povaljamo v začimbah.

3. V ponev vlijemo žlico in pol oljčnega olja in nanj položimo štiri skuše. Cvremo jih brez dotikanja, dokler ne dobijo hrustljave skorjice. Preverimo tako, da ribe dvignemo za rep. Obrnemo jih in popečemo z druge strani, dokler ne pozlatijo.

4. Stroke česna stremo z nožem in olupimo. Damo jih v maščobo od rib, ki je ostala v ponvi, skupaj z listi rožmarina. Česen in rožmarin obračamo, da se zapečeta, nato pa ju potresemo okrog rib.

5. Vzamemo različne vrste paradižnika: volovsko srce, rožnate, rumene, oranžne, češnjeve paradižnike. Večje narežemo na rezine, manjše pa na koščke. Na leseni deski iz paradižnikov oblikujemo elipsasti okvir.

6. Na sredino deske stresemo kvinojo. Pekočo papriko drobno narežemo in potresemo po paradižniku in kvinoji. Začinimo s soljo in poprom ter polijemo z oljčnim oljem. Na vrhu poprečno zložimo ribe, eno ob drugo. Po ribah potresemo popečeni česen in rožmarin.

7. V skledici pomešamo jogurt in hrenov namaz. Vsako skušo prelijemo z žlico mešanice. Na koncu ploščo potresemo z listi sveže bazilike.

sestavine

  • Za skušo4 sveže skuše sol poper 1 žlica mletega koriandra 1.5 žlice oljčnega olja 4 stroki česna 2 vejici rožmarinaZa solato300 g kvinoje sol 0.5 limone oljčno olje 800 g paradižnika 1 pekoča paprikaDodatno2 žlici jogurta 2 žlički hrenovega namaza listi bazilike

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse