Škrniclji s kozicami

Škrniclji s kozicami

Opis

Priprava

V veliki skledi premešamo sestavine za mešanico z rakci. Naredimo štiri do pet škrnicljev iz dveh plasti papirja za peko ter jih napolnimo z mešanico. V vsak škrnicelj dodamo še žličko ribje omake, žlico repičnega olja, nekaj koriandra, sol in deciliter kokosovega mleka. Škrniclje dobro zavežemo z vrvico. Pečemo jih v pečici 200 stopinjah Celzija okrog 20-25 minut, odvisno od velikosti. 

sestavine

Mešanica s kozicami

  • 1 kg očiščenih klapavic
  • 750 g tigrovih kozic
  • 450 g mešanih majhnih školjk
  • 2 limonske trave
  • nasekljane
  • 1 strok česna
  • narezanega
  • 4 žličke mletega ingverja
  • 3 žličke čilija
  • narezanega na obročke
  • 3 šalotke
  • 0.5 šopka mlade čebule
  • sok dveh limet

Omaka

  • 5 žličk ribje omake
  • 4 žlice repičnega olja
  • 0.5 šopka koriandrovih listov
  • himalajska sol
  • 5 dl kokosovega mleka

Sorodni recepti