Skrivna nabodala Jansenovih

Skrivna nabodala Jansenovih

Opis

Priprava:

Svinjski vrat narežemo na koščke. Česen olupimo in stroke narežemo. Zmeljemo jih skupaj s koriandrovimi semeni, sončničnim oljem, sladko sojino omako in rjavim sladkorjem. Marinado začinimo z limoninim sokom in kuminom. Meso mariniramo vsaj 4 ure, še raje pa vso predhodno noč.

Lesena nabodala čez noč pustimo v vodi. Nanje nabodemo meso in ga malce ožmemo, da odteče odvečna marinada.

Segrejemo žar in nabodala pečemo približno 7 minut.

 

Za omako olupimo čebulo in česen. Čebulo narežemo, česen in čili drobno nasekljamo. Steblo limonske trave potolčemo, semena koriandra pa zdrobimo. V kozici segrejemo malce olja in popražimo čebulo ter česen. Dodamo steblo limonske trave, semena koriandra, list indijskega lovora in langvas, jih malce popražimo ter dodamo arašidovo maslo. Začinimo z rjavim sladkorjem in limoninim sokom. Po potrebi razredčimo z vodo.

Nabodala postrežemo skupaj z omako. 


Priprava:

Svinjski vrat narežemo na koščke. Česen olupimo in stroke narežemo. Zmeljemo jih skupaj s koriandrovimi semeni, sončničnim oljem, sladko sojino omako in rjavim sladkorjem. Marinado začinimo z limoninim sokom in kuminom. Meso mariniramo vsaj 4 ure, še raje pa vso predhodno noč.

Lesena nabodala čez noč pustimo v vodi. Nanje nabodemo meso in ga malce ožmemo, da odteče odvečna marinada.

Segrejemo žar in nabodala pečemo približno 7 minut.

 

Za omako olupimo čebulo in česen. Čebulo narežemo, česen in čili drobno nasekljamo. Steblo limonske trave potolčemo, semena koriandra pa zdrobimo. V kozici segrejemo malce olja in popražimo čebulo ter česen. Dodamo steblo limonske trave, semena koriandra, list indijskega lovora in langvas, jih malce popražimo ter dodamo arašidovo maslo. Začinimo z rjavim sladkorjem in limoninim sokom. Po potrebi razredčimo z vodo.

Nabodala postrežemo skupaj z omako. 

sestavine

Sestavine:

  • 1 kg svinjskega vratu
  • 1 glavica česnja
  • 2 žlici koriandrovih semen
  • 500 ml sončničnega olja
  • 2 dl sladke sojine omake ketjap manis
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • limonin sok
  • 1 ščepec kumine

Za omako:

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 čili
  • 0.5 stebla limonske trave
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • olje
  • 1 list indijskega lovorja
  • 2 cm košček langvasa
  • 1 kozarec arašidovega masla
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • limonin sok

Dodatne potrebščine:

  • lesena nabodala